Claus Ehlers og Dines Bogø fortæller om Søvang

SØVANG fylder 100 år den 25. september 2018. I den forbindelse afholder Lokalhistorisk Forening et foredrag i festsalen på Wiedergården, tirsdag den. 4. september kl. 19.30, hvor Claus Ehlers og Dines Bogø fortæller om Søvang, krydret med mange fotos og filmklip.

Søvang


Med sine 650 boliger på selvstændige matrikler er Søvang Danmarks største grundejerforening.

Søvang er en selvstændig by i sig selv, og dækker et område på godt 80 tønder land.

Foreningen blev stiftet ved et møde den 25. september 1918 på Stjernekroen i Sundby af ca. 100 nybagte og fremmødte grundejere.

Foredragsholderne har begge haft Søvang tæt inde på livet. Dines Bogø har intenst dyrket Søvangs historie i sit forfatterskab, og Claus Ehlers har haft Søvang i blodet gennem 70 år, som ivrig og aktiv indbygger, som stifter af Søvangs Brobisser og som formand for grundejerforeningen gennem en halv snes år. Foredraget med indlagte historiske filmklip finder sted i Wiedergårdens Festsal tirsdag den 4. september kl. 19.30 for foreningens medlemmer og for personer med særlig interesse for Søvang.

I udvidet form afholdes efterfølgende foredrag for Grundejerforeningens medlemmer søndag den 16. september kl. 14.30 i Baggersmindelejren som optakt til de forestående jubilæumsfestligheder.

Seneste artikler

 

Fik du læst?

To gamle landsbyer

Mandag 27. juni inviterer Amager Vest Lokaludvalg til lysbillede-foredrag om Sundbyøster og Sundbyvester.   Af Lene Dam Jørgensen Amager Vest Lokaludvalg inviterer alle interesserede til

Læs mere »