Filmoptagelse i den gamle by i Dragør

Lørdag eftermiddag, mens vejret viste sig fra sin fineste side, lagde den gamle by i Dragør rammer til en filmoptagelse om ungdomsromance, kærligheden og livet under titlen “Boyhood Dream”.

Foto: DragørNyheder.dk

Filmen, som er en kortfilm, handler om den ældre Werner, som i sin hverdag som eneboer synes at have opgivet håbet om livet, indtil en dag hvor et gammelt minde fra en ungdomsromance pludselig dukker op og tvinger ham til at genfinde håbet om kærligheden og livet, fortæller manuskriptforfatter og instruktør Johannes Stilhoff til DragørNyheder.dk

Johannes Sivertsen Stilhoff er bl.a. kendt fra tv-serien “Pendlerkids”, hvor han spillede karakteren Lucas.

Tanker omkring projektet

Johannes Stilhoff fortæller:

Filmen handler for mig at se i høj grad om at turde drømme og om aldrig at give op – lige gyldigt hvor i livet, man er.

For at undgå trivialitet kan jeg godt lide at skrive historien og dens karakterer ind i et format, man måske ikke helt selv er vant til. På den måde afsøger man nye kreative horisonter og udvikler sig. Det var af den grund vigtigt for mig, at hovedkarakteren var et helt andet sted i livet end mig selv og mine jævnalderene. At han er 70 år ændrer jo ikke ved det faktum, at han er et menneske med samme følelsesregister som ethvert andet menneske, men giver noget særligt til fortællingen, at karakteren ikke er helt identisk med en selv – og så er det utrolig spændende.

Projektet er et resultat af en mere end halvandenårig lang proces. Dét at lave film tager utrolig lang tid. Selv en kortfilm på blot 12 minutter kræver omfattende arbejde. Forberedelse er altafgørende for en god film. Jeg arbejder oftest på den måde, at jeg får en idé, lader den ligge i et halvt til et helt år, hvorefter jeg pludselig får en åbenbaring. Det kan være, at man falder over den i sine gamle papirer eller i sine noter og udvikler videre på den – og pludselig har man en historie.

Jeg pitchede idéen for min gode ven Daniel Schram – som er filmens producer – og han var vild med den. Så finpudsede vi nogle uklarheder i historien, så manuskriptet kunne udarbejdes. Og så er sommeren ellers gået med præproduktion.

Optagelserne er gået over al forventning, og indtil videre er jeg super tilfreds med vores materiale. Holdet er også enormt dygtige og engagerede, hvilket naturligvis er altafgørende for en god film. Jeg nyder meget at se holdets engagement omkring projektet!

Johannes Stilhoff (th) under optagelserne i Dragør. Foto: DragørNyheder.dk

Det er langt fra alle elementer i processen, som har forløbet uproblematiske. Vi havde eksempelvis afsat en lørdag eftermiddag i august af til at skyde den scene, som foregår i Dragør. Vi skulle optage i Haslev om morgnen, så vi skulle have et omfattende locationsskift midt på dagen. Da vi efter halvanden times kørsel endelig ankom til Dragør, stod det ned i stænger, og vi endte med at måtte udskyde optagelserne til lørdagen efter. Man kan desværre ikke forberede sig ud af alting, men det løste sig heldigvis til sidst. Men det var godt nok ikke sjovt i situationen. Man må bare holde hovedet koldt og tænke, at tingene nok skal gå. Vi skylder i den forbindelse en stor tak til galleriet ved havnen, som var meget hjælpsomme, da vi stod et helt hold pjask våde.

Jeg stiftede for første gang bekendskab med film, da jeg medvirkede som skuespiller i DR’s børneserie ‘Pendlerkids’. Det var enormt sjovt og spændende at deltage i. Jeg blev særligt fascineret af instruktøren og produceren. Evnen til at iscenesætte og fortælle en historie, lede et hold og få tingene til at gå op i en højere helhed var helt utroligt at se.

Filmen forventes at blive lanceret i løbet af november og vil være tilgængelig på Youtube. Den vil derudover blive indstillet til diverse nordiske filmfestivaler.

Werner: Ole Dupont.
Producer: Daniel Schram
Manuskript og instruktion samt Executive Producer: Johannes Stilhoff

Seneste artikler

 

Fik du læst?