Kulturnat i Dragør: ”Det bliver en magisk aften”

Fredag den 14. september kan blive en både magisk og kulturhistorisk dag for Dragør. Det er nemlig dagen hvor Dragør for første gang afholder sin egen Kulturbegivenhed og følger i større byers fodspor med konceptet “Kulturnat” som man kender fra København, Århus, Aalborg, Odense, Kolding m.fl.

Kulturnat er en aften hvor museer, kirker, virksomheder, foreninger og offentlig myndigheder i en by går sammen om at stimulere kulturlivet med en bred vifte af aktiviteter for alle aldersklasser og åbent hus mange steder. Arrangementet har ofte karakter af byfest og fungerer som en fremstående markedsføringsplatform.

Der er plads til alle og hvis du, din virksomhed eller forening kunne tænke sig at være med på Dragør Kulturnat så opfordres I til at kontakte Kim Dupont. T: 22 99 27 41 eller via E-mail: kimdupont62(at)gmail.com

Om Dragør Kulturnat 2018 siger initiativtager Kim Dupont:

Kim Dupont, idémanden bag Dragør Kulturnat 2018

”En drøm går i opfyldelse for mig, når Dragør den 14. september får sin egen Kulturnat!”

En række af foreninger, organisationer, virksomheder, forretninger og personer har allerede meldt sig som deltagere til Dragør Kulturnat 2018, som afholdes fredag den 14. september. Det spænder vidt og dækker en mangfoldighed af forskellige former for kultur. Jeg har fra start ønsket en bred kulturforståelse, ligesom det har været vigtigt for mig at dette var et non-profit event, som kunne blive en ny fast tilbagevendende tradition i Dragør – den anden fredag i september.

Det har også været vigtigt at der ikke skulle bygges en stor organisation op om begivenheden, men at det voksede nedefra og at alle kan deltage, med lige præcis dét de selv ønsker og på deres egne præmisser. Igennem Facebook er der fundet et optimalt tidspunkt på året (optimale tidspunkter så også børn kan være med) og selv fotografiet der symboliserer begivenheden, er kommet som bidrag fra en meget venlig borger. Så selvom jeg nok er initiativtager, er Dragør Kulturnat et godt eksempel på borgerindflydelse og på vores unikt stærke demokrati og foreningsliv her i vores pragtfulde by. Alene dér er succesen hjemme i mine øjne!

Jeg har opfordret forskellige lokale aktører til at være med og modtaget rigtig mange positive tilbagemeldinger. Mange har også skrevet til mig og spurgt om de måtte være med – dén slags gør mig virkelig varm om hjertet. Fort nyligt fik jeg fx et ønske fra Fjerkræforeninen Broen (Gåserepublikken) om at være med. De har lagt et helt eventyrligt program fra 17.30 til 22.00, med bl.a. jagt i hønsehusene efter æg, fodring af dyrene, flagermus-spotning og Sankt Hans bål med sang og det hele!

Mange butikker på Kongevejen som fx EAST, Barbara Maria, Hr. Munk, Karl og Kalinka og Charlotte R m.fl. holder længere åbent på dénne aften med gode tilbud og forskellige overraskelser. Der er også tale om at Kongevejen vil være oplyst med levende lys/bålspande men lad os se hvad allesammen finder på til denne herlige aften. Jeg både håber, og tror, at Dragør vil bakke vores forretningsliv op og ivrigt besøge vores skønne butikker på Kulturnatten.

Så det bliver en aften hvor fx Dragør skole, Biblioteket, Dragør Gymnasterne, Dragør Ungdomsskolen (med en bunke maritime aktiviteter), Beghuset, Museet, fyrtårnet, Danmarks Lodsmuseum og Københavns Lufthavn m.fl. har ønsket at byde ind med forskellige aktiviteter, som der normalt ikke er mulighed for at opleve. For mig betyder det meget, at det er gratis oplevelser, så derfor behøver man ikke at købe adgangskort, som man kender det fra fx den Københavnske Kulturnat. Jo flere der kan og vil være med, desto bedre!

Hvis man vil vide mere kan man løbende følge med på Facebook-siden Dragør Kulturnat eller her på netavisen DragørNyheder.dk. Her kan man også stadig byde ind med aktiviteter – alle er hjertelige velkommen. Deadline er jo i princippet ikke før den 14. september – så se programmet på Facebook helt op til start!

Personligt ved jeg, at jeg får svært ved at vælge – men jeg ved, at jeg vil opleve så meget som muligt fredag den. 14. september, fortæller Kim Dupont.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?