Kun med Kondom – kampagne

Kun med Kondom er Sundhedsstyrelsens årligt tilbagevendende kondomkampagne. Dragør Kommune deltager i kampagnen, der løber i perioden 5. – 23. september.

Kun med kondom

Pas på dine venner

Kampagnen er rettet mod unge i alderen 16-25, og fokus er på forebyggelse og sikker sex. For hver 1.000 unge mellem 15 og 29 år i Dragør Kommune fik 40 konstateret klamydia i 2017.

Unge opfordrer unge til sikker sex

Over 800 unge fra hele landet har meldt sig som frivillige til kampagnen. De er som Wingmates klar til at dele gratis kondomer ud og opfordre andre unge til at huske kondomet og til at tage en snak om sikker sex.

Unge undervurderer egen risiko

Sundhedsstyrelsens nye undersøgelse viser, at mange unge undervurderer deres egen risiko for at blive smittet med en sexsygdom. 75 % af de unge vurderer at deres chance for at få en sexsygdom er enten lille, meget lille eller ikke-eksisterende. Dette står i skærende kontrast til, at hver fjerde ung får en sexsygdom, inden de fylder 25 år samt at klamydiaforekomsten stadig er historisk høj.

Syg uden symptomer

Sundhedsstyrelsen vurderer, at mange er smittet uden at vide det, for klamydia optræder ofte uden symptomer. Ca. halvdelen af alle smittede oplever ikke symptomer og ved derfor ikke, at de er smittede. Derfor er det er bare med at komme afsted til lægen, hvis man har haft ubeskyttet sex, siger Cecilie Olivia Andersen, fuldmægtig i Sundhedsstyrelsen.

Tjek Facebook og Instagram

Kampagnen kører også på https://www.facebook.com/paspaahinanden og på www.instagram.com/kunmedkondom.

Seneste artikler

 

Fik du læst?