Færre tilfælde af klamydia blandt unge i Dragør, men der er fortsat brug for fokus!

Sundhedsstyrelsen og landets kommuner kører fra den. 5 september til den 23. september en kampagne med overskriften “Kun med Kondom”. Kampagnen er rettet mod unge i alderen 16-25, og målet er fokus på forebyggelse og sikker sex – og det er der brug for at få en snak om, siger de i Sundhedsstyrelsen.

Foto: Sex og Samfund

Klamydia: Den usynlige sexsygdom

Klamydia er én af de kønssygdomme de unge døjer med. Klamydia er en af de “usynlige” sexsygdomme, som optræder uden symptomer. Klamydia kan forebygges ved at bruge kondom, og bl.a. derfor går Sundhedsstyrelsen ud med kampagnen i denne uge, der opfordrer unge til at bruge kondom. Det er derfor også vigtigt, at man bliver testet, hvis man har hvis man har haft ubeskyttet sex med en ny partner.

Den rigtige vej

Nye tal fra Sundhedsstyrelsen viser imidlertid også at antallet af klamydia-tilfælde i Hovedstadsregionen er faldende. Der er dog stor forskel fra kommune til kommune. I Dragør har der været en stor stigning af Klamydia-tilfælde i årene 2012 til 2016, men kurven er knækket i 2017 viser tallene fra Sundhedsstyrelsen:

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Unge undervurderer egen risiko

Sundhedsstyrelsens nye undersøgelse viser, at mange unge undervurderer deres egen risiko for at blive smittet med en sexsygdom. 75 % af de unge vurderer at deres chance for at få en sexsygdom er enten lille, meget lille eller ikke-eksisterende. Dette står i skærende kontrast til, at hver fjerde ung får en sexsygdom, inden de fylder 25 år samt at klamydiaforekomsten stadig er historisk høj.

Tjek Facebook og Instagram

Kampagnen “Kun med Kondom” kører også på Facebook og på Instagram

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?