Ingen dispensation til ejendomsmæglervirksomhed på Kongevejen

Der kommer ikke en ny ejendomsmæglerbutik på Kongevejen i denne omgang. Det blev besluttede By-, Erhvervs- og Planudvalget (BEPU) på udvalgemødet tirsdag den 11. september.

Det var ejendomsmæglerkæden home som havde ansøgt om dispensation til at drive virksomhed fra adressen Kongevejen 5, det nuværende Dragør Lyd & Billede. Det var et enigt udvalg, der besluttede ikke at imødekomme ansøgningen fra ejendomsmægler og indehaver Uffe Jochumsen fra home i Tårnby.

Bestemmelserne i Lokalplanen for Kongevejen tillader ikke liberale erhverv i stueplan. Dermed kan der bl.a. ikke etableres ejendomsmæglervirksomhed i stueplan i ejendommen hvor det nuværende Dragør Lyd og Billede ligger.

Dragørs kommunalpolitikere sender dermed et signal om, at man agter at overholde bestemmelserne i den gældende lokalplan for Kongevejen, som ikke tillader liberale erhverv i stueplan.

Formålet med disse bestemmelser er, at sikre et varieret butiksmiljø med hensyn til udvalgs- og dagligvarer langs Kongevejen – i ”gadeplan”.

Der kan drives liberalt erhverv på Kongevejen hvis man flytter en etage op. Muligheden for indretning af liberalt erhverv, herunder fx bank- og ejendomsmæglervirksomhed, angives specifikt i pkt. 3.4, at udnyttelse af ejendommenes 1. sale til liberale erhverv er tilladt.

Seneste artikler

 

Fik du læst?