Dragør Kulturnat: Kærlighed ved første blik

Det var kærlighed ved første blik man fornemmede i Dragør fredag aften i forbindelse med byens første Kulturnat. Ingen vidste på forhånd hvad der var i vente og der var stor spænding og forventning til Dragør Kulturnat 2018 både hos initiativtager Kim Dupont, de mange deltagere og ikke mindst blandt byens borgere.

Stor opbakning til Kulturnatten

Der var på forhånd stor opbakning blandt byens foreninger, institutioner, forretningsdrivende m.fl. til at deltage på Kulturnatten i Dragør. Den sidste måned op til den store aften tikkede det ind med flere og flere som ønskede at bidrage på hver sin måde, til at gøre dagen og aftenen i Dragør til noget særligt – og det blev kærlighed ved første blik. Byens gader og butikker var fyldt med mennesker, Dragør Søbad var ved at synke pga. de mange gæster som kom for at se den “ægte” havfrue, Ungdomsskolens Maritime arrangement fyldt med besøgende – over hele linjen var der glade mennesker, børn, ældre – ja i alle aldre var der glæde og smil.

Foto fra Facebook

”Ét af de dér magiske øjeblikke, man aldrig glemmer!”

“Da jeg stod ude ved Gåserepublikken med min datter og mine to børnebørn, og så på de mange glade mennesker, der var samlet omkring bålet og holdt om hinanden, mens Shu-Bi-Dua´s Midsommersang lød, skulle jeg knibe mig selv lidt armen, ved tanken om hvordan Dragør Kulturnat bevægede sig fra en fjern drøm til magisk virkelighed”, siger initiativtager til Dragør Kulturnat 2018 Kim Dupont.

Foto: Dines Bogø

“Masser af små og store arrangementer, en levende by på en fredag aften, fyldt med musik, glæde og masser af mennesker, der havde taget ideen om en lokal kulturnat til sig – for mig var det alt arbejdet værd! Dragør Kulturnat er vor alles. En aften der binder os sammen; med hinanden og med vores by´s unikke kultur og historie. En vidunderlig by på verdenskortet, der har været længe før vi kom, og vil være her længe efter vi er væk. Men i et kort magisk øjeblik, var vi hér alle, og vi huskede at nyde netop dét øjeblik. Det er dét Kulturnatten skal stå for; Hvor uendelig heldige vi er ved at have hinanden og ved at bo i denne pragtfulde by!”, siger en kisteglad Kim Dupont.

Foto: Dines Bogø

Roser over hele linjen

Fra deltagerne på Kulturnatten og de mange besøgende daler roserne ned som regndråber på en smuk sensommerdag. Blandt byens butikker melder man om mange besøgende og giver udtryk for at de ønsker det kan blive en fast tradition. På de sociale medier er der begejstring og roser over hele linjen og det tikker ind med billeder fra den smukke aften på Facebook.

Galleri:

Fællessang på Beghuset. Det er borgmesteren Eik Bidstrup der har grebet mikrofonen og synger for. Foto: Dines Bogø

Fotos fra Facebook, privatfotos, DragørNyheder.dk

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »