Den lille havfrue svømmede forbi Dragør

Fredag aften slog mange øjnene op på Dragør Søbad, da en “rigtig” og helt sprællevende havfrue svømmede forbi for at hilse på de mange gæster på det historiske søbad. At det hele passede med, at det samtidig var Dragør Kulturnat, gjorde ikke oplevelsen mindre facinerende.

Foto: Dines Bogø

Myten om fabeldyret havfruen lever overalt i verden og mangt en sømand har i de ensomme stunder forestillet sig, de smukke havfruer svømme rundt i vandet. Ifølge gamle sagn og historier var havfruen også empatisk og advarede altid sømænd om kommende uvejr. For København, ikke mindst, er det også blevet et af de vigtigste varetegn for byen.

Foto: Dines Bogø

Den lille havfrue, som besøgte Dragør på Kulturnatten, hedder imidlertid Karin og er bl.a. kendt fra Den Blå Planet hvor hun en gang om måneden hopper i den store Oceantank og fortryller børnene mens de hører foredrag om hvordan havfruemyten er opstået.

Foto fra Facebook i forbindelse med Dragør Kulturnat 2018.

Karin har dykket i mange år og er desuden uddannet skuespiller. Og når den specialsyede hale kommer på, forvandles hun til en smuk havfrue.

Lennard fik sin vildeste fangst nogensinde i Dragør. Foto: Dragør Søbad

Under sit besøg i den gamle søfartsby måtte havfruen dog overgive sig til en undervandsjæger som hurtigt fik den lille havfrue på krogen.

Lennard (forrest) stod for intro til undervandsjagt på Kulturnatten på Dragør Søbad. Historien fortæller at han aldrig før har fået så vild en fangst! Foto: Dines Bogø

Seneste artikler

 

Fik du læst?