Den lille havfrue svømmede forbi Dragør

Fredag aften slog mange øjnene op på Dragør Søbad, da en “rigtig” og helt sprællevende havfrue svømmede forbi for at hilse på de mange gæster på det historiske søbad. At det hele passede med, at det samtidig var Dragør Kulturnat, gjorde ikke oplevelsen mindre facinerende.

Foto: Dines Bogø

Myten om fabeldyret havfruen lever overalt i verden og mangt en sømand har i de ensomme stunder forestillet sig, de smukke havfruer svømme rundt i vandet. Ifølge gamle sagn og historier var havfruen også empatisk og advarede altid sømænd om kommende uvejr. For København, ikke mindst, er det også blevet et af de vigtigste varetegn for byen.

Foto: Dines Bogø

Den lille havfrue, som besøgte Dragør på Kulturnatten, hedder imidlertid Karin og er bl.a. kendt fra Den Blå Planet hvor hun en gang om måneden hopper i den store Oceantank og fortryller børnene mens de hører foredrag om hvordan havfruemyten er opstået.

Foto fra Facebook i forbindelse med Dragør Kulturnat 2018.

Karin har dykket i mange år og er desuden uddannet skuespiller. Og når den specialsyede hale kommer på, forvandles hun til en smuk havfrue.

Lennard fik sin vildeste fangst nogensinde i Dragør. Foto: Dragør Søbad

Under sit besøg i den gamle søfartsby måtte havfruen dog overgive sig til en undervandsjæger som hurtigt fik den lille havfrue på krogen.

Lennard (forrest) stod for intro til undervandsjagt på Kulturnatten på Dragør Søbad. Historien fortæller at han aldrig før har fået så vild en fangst! Foto: Dines Bogø
 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?