SAS reducerer madspild med mere pre-order

Konceptet for pre-order bliver udvidet til flere rejsende på SAS’ kortdistancefly. Det er med til at reducere madspild og gøre serviceoplevelsen mere personlig, skriver SAS i en ny pressemeddelelse.

Fra 1. oktober 2018 kan travelers forudbestille salater og menuer på SAS-ruter i Skandinavien og Europa med en flyvetid på helt ned til 80 minutter. Hidtil har pre-order været en mulighed på kortdistanceflyvninger med en flyvetid på minimum 120 minutter.

(SAS pressefoto)

Det nye initiativ betyder, at der nu årligt tilbydes pre-order på i alt ca. 80.000 SAS afgange, og dermed fordobles antallet af fly med mulighed for pre-order.

Rejsende, der ønsker at forudbestille mad, kan vælge mellem 11 lækre salater og menuer, heriblandt de populære salater fra New Nordic by SAS-konceptet, der blev lanceret i foråret 2017, og som blandt andet er lavet af lokalproducerede og sæsonbaserede råvarer.

– Det er populært blandt vores passagerer at forudbestille mad. Det er et moderne, optimalt og innovativt servicekoncept, som gør det muligt at skræddersy servicen til passagererne. De kan bestille lige præcis den type mad, de gerne vil nyde om bord på flyet, f.eks. vegansk eller glutenfri, siger Mariam Skovfoged, Head of Media Relations hos SAS.

Det er nemt at forudbestille maden på rejser med SAS. Rejsende kan gøre det i forbindelse med bookingen af en flybillet, eller de kan vælge at gøre det senere ved at logge ind på siden “Mine bookinger” på SAS’ hjemmeside. Her er der et stort udvalg af mad, som passer til enhver smag.

Mindre madspild
Udvidelsen af pre-order-konceptet er en del af SAS’ arbejde med miljø og bæredygtighed.  

Pre-order er et oplagt redskab til at reducere madspild, da det sikrer, at den rigtige mængde og type af måltider bliver lastet på flyet. Med pre-order følger lastningen af mad i højere grad kundernes ønsker på hvert enkelt flyvning.

SAS pressefoto

SAS’ udbud af velsmagende og inspirerende retter er også en måde at minimere madspild. Ingredienser og smagen i menuerne fra New Nordic by SAS-konceptet er eksempelvis optimerede og tilpasset årstidens udvalg af friske ingredienser.

– Vi har altid fokuseret meget på, at vores passagerer skulle have en god rejseoplevelse, og minimering af madspild er afgjort i denne ånd. Pre-order betyder nu, at der kan lastes mere præcise og tilpassede friske madvarer på flyet, siger Mariam Skovfoged og fortsætter:

– Hvert eneste tiltag tæller og medvirker til reducering af madspild og overskydende vægt.

På europæiske ruter med en flyvetid på 3 timer eller mere fortsætter SAS med at laste salater og menuer om bord, herunder dagens salater fra New Nordic by SAS-konceptet. Salaterne og menuer vil ikke længere automatisk blive lastet på flyruter i Europa og Skandinavian med en flyvetid på under 3 timer.

Rejsende på SAS Go kan fortsat købe morgenmad, sandwich, pizza og snacks uden at skulle forudbestille maden, og SAS tilbyder fortsat mange spise- og snackmuligheder fra cafémenuen, som opdateres løbende. Næste gang er den 30. september 2018.

Seneste artikler

 

Fik du læst?