Julius Svane Lorentzen på 99 år fortæller..

Julius der er født i Dragør den 28. oktober 1919 i Sønderstræde 7 over for den dengang liggende Slagter Børgesen, Døve Thomas Skomager og Bager Hagel.

Han gik i den gamle og senere nedlagte Dragør Skole med lærer Andersen og lærer frk. Olsen.

Af Benny Gyngsø

I 1929 flyttede familien ind til Markmandsgade i Sundby med brandstationen som nærmeste nabo, derefter gik det slag i slag, efter endt skolegang kom Julius i lære i 1935 hos Poul Brix dame og herreekvipering, Amagerbrogade 34 der lå ved den nu lukkede Cafe ”Syven” (ses på fotoet fra 1936 nedenunder til højre) Julius startgage var 25 kr. pr. måned. Efter at Poul Brix lukkede forretningen på Amagerbrogade fik Julius gennem Kaufmann job i ”Camilla of Copenhagen” den senere ”Paris i Holte” begge dameekviperingsforretninger og i ledende stillinger. Julius sluttede i forretningslivet i 1994 med knap 60 år i forretningslivet.

Amagerbrogade 1936. (Privatfoto)

Julius blev gift med Jytte og familien blev forøget med to dejlige piger. Jytte og Julius nåede at være gift i 65 år.

Julius og Jytte flyttede til Engvej i Dragør hvor Julius stadig er boende.

Julius var sammen med to andre afdøde Dragørboere Erik Møller Jensen ”Mølleren” og Strange Sørensen ”Strange” festens midtpunkter i Dragør når det galt Revyer, festsange trioens nummer med balletdans i strutskørter på Badehotellet, hvad havde Dragør dog været uden dem.

Jytte der var chef for hovedkassen i ”Daells Varehus”. Den 3. november 1988 foretog ”Blekingegade Banden” sit store røveri mod Daells Hovedkasse, udbyttet var 7,2 millioner kroner, ved selve røveriet blev Jytte med andre ansatte i Daell slået ned af banden, dog uden varige men.

Ud over at Julius optrådte på ”slap line” i Dragør, var han aktiv i underholdnings-branchen uden for byen bl.a. med stepdans og meget mere.

Jeg er stolt over at have kendt Julius i mange år bl.a. i Lions, derfor føler jeg også at udover Julius foredrag i tirsdags med ca. 60 deltagere, bør dem der ikke var med til foredraget vide lidt om dette herlige menneske.

Benny Gyngsø
GLEMMER DU- 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?