Konservative trådt ud af budgetforhandlingerne

De Konservative i Dragør er trådt ud af budgetforhandlingerne. Det meddeler de Konservatives byrådsmedlem Kenneth Gøtterup søndag aften i en meddelelse på Facebook.

Dragør Kommune står over for store økonomiske udfordringer i de kommende år. For mindre end to måneder siden kom det frem at der mangler 16 millioner kroner i kommunekassen i første halvår 2018. Et voldsomt underskud som varsler besparelser og skærpet økonomisk fokus meddelte borgmester Eik Dahl Bidstrup i starten af august.

Kenneth Gøtterup skriver:

“Det har været drøftelser mellem Konservative og så flertalsgruppen med Venstre, DF og Socialdemokraterne over ugen. For at Konservative kan få lov til at være med i et forlig er vi stillet fem ultimative krav vi skal sige ja til for at vi må være med.

De 5 ultimative krav er:

  1. Byggeri på Engvej med 1/3 almene boliger, 1/3 ejerboliger
  2. En White water park (kunstig flod ved Kirkevej)
  3. Maritime nyttehaver ved havnen
  4. Hjemsendelse af to flygtninge pr år
  5. Gratis psykologbehandling til alle 18-25 årlige

Konservative er alvorligt bekymret for økonomien i krav 1 og 2, ligesom vi ikke tror på den plan der er fremlagt for os. Da det er ultimative krav fra flertallet, at vi ikke kan ændre det, og ikke mindst, at vi ikke kan få noget borgerlig politik igennem, har der således ikke været noget grundlag for at fortsætte.

Konservative vil ved budgetvedtagelsen fremlægge hvordan Dragør kan drives ved borgerlig politik.

Med andre ord, når kommunen skal spare over 20 milllioner på kommunens drift er tiden ikke til at sælge vores kommunale jorde alt for billigt og ej heller tid til vidtløftige projekter. Istedet bør alle gode kræfter samles om alene at have fokus på den sikre drift, så den kommunale service kan opretholdes, styrke vores likviditet og iøvrigt udvise tilbageholdenhed

Selv om vi er uenige med Venstre, DF og Socialdemokraterne vil vi gerne kvittere for forhandlingerne der er foregået i god tone, med rette humor og alvor”

Se videoen med Kenneth Gøtterup nedenfor:

https://www.facebook.com/100000274040538/videos/2162271633791950/UzpfSTE0Mjg4NDU2NTQwNjgzMTA6MjMzMDk1MzU1Mzg1NzUxMQ/

Kommunens økonomi og spareplaner har allerede skabt debat i Facebook gruppen DragørNyheder og dagens udmelding fra Kenneth Gøtterup var ingen undtagelse:

Fra Facebook gruppen DragørNyheder
Fra Facebook gruppen DragørNyheder

Seneste artikler

 

Fik du læst?