Hollænderparken – ny multiaktivitetspark på vej til Dragør

Drømme bliver til virkelighed – en ny multiaktivitetspark er på vej til Dragør. Bag det ambitiøse projekt står Dragør Kommune i samarbejde med Copenhagen White Water Park (CWWP). Hollænderparken er en del af det nye budgetforlig, meddeler Dragørs borgmester Eik Dahl Bidstrup i en pressemeddelelse mandag.

Se hele prospektet nederst på siden.

DRØMME BLIVER TIL VIRKELIGHED

“Forestil dig en offentlig park hvorigennem der løber en dejlig flod med brusende vand, bølger og hvide skumtoppe. På floden er der mennesker der leger i gummibåde, kajakker og riverboards. I parken sidder der nogle familier og spiser frokost i det fri. Andre kigger på de aktive i floden, mens et nyforelsket par hygger sig med at klatre lidt på en klatreskulptur. I øjeblikket skal man rejse langt for at få disse oplevelser, men måske ikke så meget længere. Vi arbejder intenst på at skabe dette i hjertet af Dragør”, skriver CWWP om projektet på deres hjemmeside.

Hollænderparken – en del af budgetforliget (pressemeddelelse)

“Siden 1974 hvor den daværende kommunalbestyrelse arbejdede med ideen om en bypark, har der i skiftende kommunalbestyrelser været arbejdet for en rekreativ aktivitetspark for Dragørs borgere. En park, hvor borgere på tværs af generationer kan bruge tid sammen. Det bliver nu en realitet med budgettet for 2019!”

Dragørs borgmester Eik Dahl Bidstrup

“I disse tider, hvor vi alle bruger en stor del af vores liv indendøre, i institution, i skole, uddannelse og lange arbejdsdage, så vil vi i Venstre, Socialdemokratiet og DF gerne være med til at tage ansvar og skabe nogle rammer hvor fritidsliv kan nydes væk fra computerskærmen og sofaen. Og ja- vi har nogle fantastiske naturområder i Dragør. Men vi vil gerne sætte rammerne for en multipark. En park hvor forskellige uorganiserede såvel som organiserede sportsgrene lever side om side med ”grønne lunger” med borde og bænke og arealer til fri leg i trygge rammer. En blanding af grønne områder krydret med et anlæg til at dyrke diverse vandsportsgrene- både for os der er nysgerrige nybegyndere- men også for de dygtige og professionelle. Et ”state of the” art anlæg til brug for nogle af de stærkt voksende sportsgrene i Danmark, men også i Dragør”.

Igennem de senere år, har vi arbejdet på at udvikle vores Hollænderhalsområde. “Dette både med kunstgræsbane til fodbold i samarbejde med boldklubben, en ny svømmehal og en totalrenovering af vores hal. Nu vil vi gerne tage næste skridt og binde området sammen til en større aktivitetspark for flere idrætsgrene og for alle borgere. Hollænderparken/(CWWP er et skridt mod denne vision. Da denne vision ikke er realistisk at bære økonomisk for Dragør kommune- og slet ikke i en tid hvor vi skal spare på en række centrale driftsområder, så har vi allieret os med foreningen CWWP, som vil tage ansvar for en stor del af finansieringen af parken. Det betyder, at Dragør kommune blot vil stille et stykke jord og et mindre beløb i denne sammenhæng til rådighed for at vise medejerskab af parken. Vi vil derefter indgå i et arbejdsfællesskab med CWWP om hele processen. CWWP har allerede været i intens dialog med diverse fonde og vil tage ansvar for at rejse den resterende finansiering af parken på godt og vel 55 mio. kr. Vi ser dette som et stort plus i disse tider hvor store projekter i denne størrelsesorden ikke er mulig for de danske kommuner. Vi ser frem til et godt samarbejde om Hollænderparken, og glæder os på borgernes vegne til endnu et skønt sted i Dragør hvor vi kan nyde de udendørs glæder sammen, som vi håber kan indvies når vi har 500 års jubilæum i Store Magleby for hollændernes indvandring”.

Eik Dahl Bidstrup
Borgmester
Direkte: 3289 0105
eikb@dragoer.dk

Se prospektet her:

Seneste artikler

 

Fik du læst?