Lene Espersen: ”Dragør møder op med flere ”heppere” end hjemmeholdet”

De fleste kender hende fra dansk politik. Men de lokale i Dragør kender hende også som en sportsentusiast, der løbetræner på Strandstien, elsker Dragør Tri og giver den som fodboldmor på tribunerne i Dragør Boldklub. Det er i høj grad Dragørs frivillige engagement, der gør alle de sportsbegivenheder mulige, siger Lene Espersen.

Lene med sin mand Danny. Privatfoto

Af Camilla Lærke Lærkesen

Hvor er det nu, vi har set dig før?

Rigtig mange kender mig som politiker fra mine tyve år i Folketinget og som minister. Men en del kender mig også fra mine morgenløbeture, hvor jeg deler mange billeder på instagram af solopgangen, deltagelse i Dragør Tri og fra sidelinjen oppe i Dragør Boldklub, hvor mine sønner har spillet fodbold i mange år.

Hvad består din hverdag af?

Jeg er Administrerende Direktør for Danske Arkitektvirksomheder, der varetager erhvervsinteresser for cirka 640 medlemsvirksomheder, heriblandt nogle af de store tegnestuer som Henning Larsen Architects, BIG, CF Møller, Arkitema og også rigtigt mange små og mellemstore virksomheder. Halvdelen af mine medlemmer er faktisk enkeltmandsvirksomheder.  Derudover er jeg bestyrelsesformand for Aalborg Universitet og Formand for Beskæftigelsesrådet.

Hvad er den største nyhed i dit liv lige nu?

At min mand efter tre år med job i Sverige i hverdagen har fået lukket det kapitel af sit arbejdsliv og nu er hjemme igen i gang med nye projekter i Danmark. Det er godt at have familien samlet.

Hvad er dit bedste Dragør-minde?

Jeg har rigtigt mange gode minder fra Dragør Boldklub. Det har været en fornøjelse at følge det frivillige engagement fra trænere, forældre og klubben. Ikke mindst engagementet for at støtte bredden og ikke kun få elitespillere. Det, håber jeg, at boldklubben vil blive ved med at holde fokus på; at være fodboldklub for alle.

Det er særligt fedt at stå på sidelinjen et sted på Sjælland og se, at Dragør møder op med flere ”heppere” end hjemmeholdet. Der er nemlig stor opbakning fra forældrene. Det store engagement, der ligger indgroet i Dragør-beboernes DNA, er fantastisk og gælder jo også borgerforening, tennisklub, vinterbadere og mange andre foreninger. Vi engagerer os i hinanden og vores by. Særlig stolt er jeg over de mange penge, vi har samlet ind til anbragte børn, når vi har solgt Lillebrorlodder for boldklubben. Det er godt, at vi i Dragør gør en indsats for at hjælpe de mest sårbare børn i Danmark.

Hvad er dit yndlingssted i Dragør?

Det er gåture langs strandstien, både ind mod byen og mod den blå badebro. Særlig festligt er det jo til Skt. Hans med de mange bål, som vi måtte undvære i år på grund af tørken.

Hvad er din yndlingsbegivenhed i Dragør?

Jeg holder meget af Skt. Hans aften med de mange bål og glade mennesker, men også det nye initiativ med Street Food i weekenden på havnen er fantastisk.

Hvad er dit bedste Dragør-tip?

Dragør Tri er noget helt specielt. En flok optimister i alle aldre, der kaster sig i havet og svømmer 900 meter, cykler 40 km i Kongelunden og slutter af med 10 km løb på Højvejen. Alle i højt humør uanset vægt og form og med en meget stor gruppe hjælpere og tilskuere, der er med til at gøre dagen uforglemmelig. Det er stort. Og det er bare en fornøjelse efterfølgende at se ”børne-tri”, hvor der kæmpes på lidt kortere distancer. Det er kun muligt, fordi vi har så mange generøse sponsorer og ildsjæle til at stå for planlægningen. Det gør mig stolt over at bo i Dragør, og jeg tror aldrig min mand, Danny, og jeg flytter fra byen.


Navn: Lene Feltmann Espersen
Alder: 53 år den 26/9
Beskæftigelse: Administrerende Direktør Danske Arkitektvirksomheder
Ægtefælle:  Danny Feltmann Espersen, gift i 1999
Børn:  Marcus født i 2001 og Robert født i 2003

Hvad er din tilknytning til Dragør? Har boet i Dragør siden 2004


 

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?