Akut spareplan i Kommunen – der mangler millioner

Få dage før vedtagelsen af det endelige budgetforlig varsler direktionen på Dragørs rådhus markante besparelser allerede i år. Det fremgår af en intern e-mail til kommunalbestyrelsens medlemmer hvor kommunaldirektør Kenneth Kristensen bl.a. meddeler, at der fra i dag er indført et delvist ansættelsesstop i Kommunen.

En ulykke kommer sjældent alene. Sådan lyder det gamle mundheld, og i Dragør lader det til, at der er fuld dækning for udtrykket, skriver TV2 Lorry i dag. Foto: DragørNyheder.dk

Kommunaldirektøren meddeler at der mangler et sted mellem fem og seks millioner i kassen allerede i år og dermed truer budgettet med at vælte og embedsmændene har allerede fra i dag iværksat nogle helt akutte tiltag, skriver TV2 Lorry.

Det betyder bl.a. ansættelsesstop i kommunen frem til udgangen af marts 2019. Alle stillinger, der bliver ledige, skal stå ubesatte i tre måneder, og kun i helt særlige tilfælde vil der kunne dispenseres fra det usædvanlige tiltag, skriver TV2 Lorry videre.

Direktionen har også indført et stop for “ikke strengt nødvendige udgifter”.  Det gælder bl.a. udskiftning af møbler og kursusaktiviteter. I meddelelsen hedder det samtidig, at indgåede kontrakter skal overholdes og at det politisk besluttede serviceniveau skal holdes, skriver TV2 Lorry.

Ansvarlig ledelse siger Eik Dahl Bidstrup

Borgmesteren påpeger, at opstramningen er et udtryk for ansvarlig ledelse.

Borgmester Eik Dahl Bidstrup. Pressefoto

– Det er især merudgifter til det specialiserede socialområde, som presser sig på.  Den udvikling har vi også i Dragør – og dermed en budgetudfordsring på 2-3 procent, mener borgmesteren, der også påpeger, at Dragør Kommune som lille kommune er ekstra sårbar, siger han til TV2 Lorry.

Der er tale om ansvarlig ledelse, når ledige stillinger holdes ubesatte i tre måneder, og når der i øvrigt skal holdes igen med udgifterne, siger borgmesteren til TV2 Lorry.

– Det er ikke et udgifts- og ansættelsesstop, men et hårdere tryk på bremsepedalen end tidligere, forklarer han til TV2 Lorry og håber samtidig, at kommunen dermed overholder budgettet.

Morten Dreyer bliver ikke ramt af panik over det nye million-problem

-Det er en standardprocedure. Vi har haft problemer med at besætte nogle sygeplejerskestillinger, og det er jo rigtigt dyrt at bruge vikarer. Derfor har udgifterne været højere end forventet. Og så er der flere børn, der er flyttet over i privatskoler – det er også dyrere end forudset, skriver TV2 Lorry i dagens artikel om de manglende millioner i kommunekassen i Dragør.

Morten Dreyer udtaler desuden, at der arbejdes på en løsning, og at det nok skal lykkes at finde besparelserne.

De tre forligsparter. f.v. Allan Holst (A), Eik Dahl Bidstrup (V) og Morten Dreyer (O). Foto: DragørNyheder.dk
Kilde: TV2 Lorry
 

Seneste artikler

 

Fik du læst?