Byggeriet af Nordens største lufthavnshotel officielt sat i gang i CPH

I september 2020 åbner Nordens største lufthavnshotel og -kongrescenter ved Københavns Lufthavn. Byggeriet blev officielt skudt i gang den 2.oktober, da Københavns Lufthavns adm. direktør, Thomas Woldbye, Tårnbys borgmester, Allan S. Andersen, og Nordic Choice Hotels grundlægger og ejer, Petter A. Stordalen, støbte en tidskapsel ind i fundamentet, skriver Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

Efter at store entreprenørmaskiner nu har omdannet området ved siden af Clarion Hotel Copenhagen Airport i Københavns Lufthavn til et to etager dybt hul på 80.000 kubikmeter, er håndværkere og bygningsarbejdere nu parat til at sætte gang i det ca. 800 millioner kroner dyre byggeri af det, der om to år ender med at blive Comfort Hotel Copenhagen Airport – Nordens største lufthavnshotel og kongrescenter.

pressebillede

Sammen med det nuværende Clarion Hotel Copenhagen Airport kommer det nye hotelkompleks til at rumme ca. 1.000 værelser og kongres- og mødefaciliteter, der kan huse 2.150 gæster.

Med mødearenaen ’The Hangar’ – eller ’Hangaren’ – på 2.500 kvadratmeter og det nye Comfort Hotel Copenhagen Airport med 605 værelser får lufthavnen og Tårnby Kommune nye og større muligheder for at tiltrække både nationale og internationale kongresser og messer.

Tegnebogsvenligt alternativ
”Ud fra mottoet ’alle skal have råd til at mødes’ bliver det kommende Comfort Hotel Copenhagen Airport et tegnebogsvenligt alternativ til det full-service Clarion Hotel, vi allerede i dag driver lige ved siden af. Og beliggenheden er genial: Det tager 13 minutter med Metro at komme ind til Københavns centrum, og skal man ud af landet, kan man gå tørskoet fra både hoteller og kongrescenter direkte over i lufthavnens terminaler,” siger Petter A. Stordalen, grundlægger og ejer af Nordic Choice Hotels, der ejer de to lufthavnshoteller og kongrescentret i et joint venture med Københavns Lufthavn.

Pressebillede

Københavns Lufthavn har i en årrække arbejdet på at få etableret et hotel- og kongrescenter ved siden af det eksisterende Clarion Hotel, så derfor var det en glad lufthavnsdirektør, der i dag sammen med Petter A. Stordalen og Tårnbys borgmester Allan S. Andersen officielt markerede byggestarten.

Øger attraktiviteten
”Med investeringen i det nye hotel og kongrescenter imødekommer vi den øgede efterspørgsel på hotelværelser og konferencekapacitet, der følger med den vækst i flyrejsende turister og erhvervsrejsende, vi fortsat oplever. Derudover styrker hotel- og konferencefaciliteter i international topklasse lufthavnens attraktivitet, og dermed vores evne til at tiltrække nye ruter og flere rejsende,” siger Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavne A/S, og tilføjer:

”Vi lægger vægt på, at hotellet skal blive et aktiv for lokalområdet ved at skabe flere lokale jobs og danne ramme om en række arrangementer, herunder udstillinger, messer og koncerter”.

200 arbejdspladser
Vækstpotentialet understreges af, at det kommende hotel- og kongrescenter skaber omkring 200 nye arbejdspladser, heraf mange lokale job, når det står færdigt i efteråret 2020, ligesom det naturligvis skaber beskæftigelse til op imod 300 i bygge- og anlægsperioden.

”I Tårnby Kommune er vi glade for at byggeriet af det nye hotel nu er gået i gang. Det er vores forventning, at hotellet vil bidrage positivt til kommunen i form af arbejdspladser og turisme. Der er stor efterspørgsel på konferencefaciliteter af international standard for at kunne tiltrække erhvervsrejsende og store internationale virksomheder, og vi er glade for, at det netop bliver Tårnby, der kan tilbyde dette. Jeg ser frem til at se det endelige resultat og håber, at det også bliver et stort aktiv for borgerne,” siger Allan S. Andersen, borgmester i Tårnby Kommune.

Som en del af dagens ceremoni, støbte Thomas Woldbye, Allan S. Andersen og Petter A. Stordalen en tidskapsel ind i hotellets fundament.

”Både Comfort hotellet og konferencecenteret ’The Hangar’ kommer forhåbentlig til at stå i rigtig mange år, men nu har vi givet dem, der engang i fremtiden skal bygge noget, der er endnu større og endnu mere spektakulært, en tidstypisk hilsen fra 2018,” siger Petter A. Stordalen.

For at markere udviklingen i dansk luftfart de sidste 100 år, lagde Thomas Woldbye et stykke af verdens første landingsbane i beton fra Lindholm, hvor J.C.H Ellehammer foretog den første motoriserede flyvning, venligt doneret af Ellerhammerfonden, og knust asfalt fra en af lufthavnens nuværende landingsbaner, der har båret verdens største passagerfly – en A380’er.

Allan Andersen lagde en collage af det ikoniske flyspotter mødested Flyvergrillen, som har ligget i Tårnby i over 45 år.

Petter A. Stordalen sagde i sin åbningstale, at det kommende Comfort Hotel skal være som en Toyota Prius, der var ”banebrydende og spektakulær”, da den blev lanceret. Derfor lagde Stordalen en Lego-bil, der skulle illustrere en Prius, i tidskapslen. Derudover en flaske Gammel Dansk, som et symbolsk partykit til alle sociale sammenhænge – til alle tider.

Fakta om Comfort Hotel Copenhagen Airport

 • Byggestart 2018. Indvies september 2020
 • 605 værelser fordelt på 11 etager
 • Bl.a. 2 suiter, 20 handikapværelser, 15 XXXL-værelser (med plads til 8 pers.), 4 møderum
 • Fitness åbent 24/7
 • Møntvask
 • 24/7 strygerum på hver etage
 • Crew Lounge med køkken
 • Skybar med udsigt over Øresund og lufthavnen
 • Barception med 24/7 betjening
 • Stor lobby med gratis Wi-Fi og fri adgang for alle

Fakta The Hangar/Hangaren

 • Byggestart 2018. Indvies september 2020
 • 2.500 kvadratmeter kongressal. Kan opdeles i mindre enheder
 • Plads til 2.150 personer
 • Banketkøkken
 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?