granola med tranebær

Så er efterårsferien skudt i gang for mange af os og kan f.eks. betyde små hyggelige projekter i køkkenet.

En knasende sprød granola ovenpå morgenmad, der serveres i skål eller dyb tallerken, er en klar opgradering af dagens første måltid.

Prøv f.eks at røre græsk yoghurt med et par dråber piskefløde og vaniljepulver og server den med hjemmelavet crunchy granola med tranebær. Det er en nem, mættende og god start på dagen og er også ideel som en del af en lækker brunch.

Få opskriften på sukker- og glutenfri granola med tranebær ved at klikke på billedet eller følge dette link: https://dethandlermestommad.dk/granola-med-tranebaer/

Ved at følge linket får du samtidig inspiration til andre typer morgenmad, der kan serveres med sprød granola ovenpå.

Og hvad er så forskellen på granola og müsli? 

Det er stort set de samme ingredienser, der bruges (med mange muligheder for variationer), men forskellen er, at granola sødes og ristes, hvor ingredienserne til müsli “bare” blandes sammen. Granola må siges at være luksusudgaven af müsli med mere sødme og knas.

Sukkerfri start på dagen

Min opskrift på granola indeholder et hav af forskellige kerner og nødder, og den er både gluten- og sukkerfri. I stedet for almindelig sukker, bruger jeg Sukrin Gold, som er fremstillet af fermenterede pærer, meloner og spisesvampe. Det naturlige sødemiddel indeholder 0 kalorier og 0 kulhydrater, og påvirker ikke blodsukkeret. Sukrin Gold fås i de fleste velassorterede supermarkeder, Matas-butikker og helsekostforretninger, så det er forholdsvis nemt at få fat i.

Du ønskes en rigtig god uge 42, og har du ferie, ønskes du en rigtig god efterårsferie – måske ugen bl.a. bliver udfyldt med små hyggeprojekter i køkkenet?

Du kan følge min madblog på Instagram og Facebook, eller du kan gå på opdagelse i over 100 forskellige madopskrifter på www.dethandlermestommad.dk

Rigtig god fornøjelse.

Mette Forman
Madblogger
www.dehandlermestommad.dk

Facebook: www.facebook.com/dethandlermestommad
Pinterest: www.pinterest.com/dethandlermestommad
Instagram: www.instagram.com/dethandlermestommad

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?