Nyt om Dragør Vandværk

HOFOR undersøger lørdag råvandsledningerne i Dragør for utætheder. Det sker ved at hæve vandtrykket i ledningerne samt med hjælp fra en robot og ufarlig ”teaterrøg”. HOFOR beder også om borgernes hjælp i opsporingsarbejdet, skriver de i en pressemeddelelse i dag.

Foto: DragørNyheder.dk

HOFOR er i gang med at finde årsagen til, at drikkevandet tidligere på ugen lugtede mærkeligt i et mindre område omkring Dragør vandværk. I den forbindelse undersøger vi nu råvandsledningerne for utætheder. Råvandsledningerne er ledningerne fra vores vandboringer og frem til Dragør Vandværk. Nogle af disse råvandsledninger går gennem private haver. Borgerne her får direkte besked om undersøgelsen, der finder sted i morgen lørdag den 27. oktober.

Vi undersøger råvandsledningerne på tre måder:

  1. Ved at sætte vandtrykket op. Er der utætheder, vil vandet pible ud af hullerne. Skulle man derfor i sin have se vand, der pibler op fra jorden, vil vi meget gerne have besked.
  2. Samtidig går vores folk rundt med en robot, der kan registrere, om vandtrykket nogle steder falder. Et faldende tryk kan nemlig indikere en utæthed. Vores folk går også ind i de private haver, hvor der ligger råvandsledninger.
  3. Og endelig bruger vi ufarlig ”teaterrøg”, som pumpes ind i ledningerne. Røgen vil sive ud af eventuelle huller og op gennem jorden. Også her vil vi meget gerne have besked fra borgerne, hvis de ser røg komme op fra jorden.

Vi kan i øvrigt oplyse, at den mærkelige lugt er væk, at vandforsyningen opretholdes som normalt, og at borgerne fortsat modtager vand fra nabovandværkerne i Store Magleby og Tårnby.

Hvis man mod forventning skulle opleve mislugt eller afvigende smag, skal man skylle sine vandinstallationer igennem ved at lade vandet løbe til lugten er væk. Forsvinder lugten herefter ikke, kan man kontakte HOFOR på 33953395 eller uden for normal arbejdstid: 38882424.

HOFOR opdaterer løbende på deres hjemmeside med nyt i sagen.

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?