We Will Rock You – Filmanmeldelse

Et af vor tids største rockbands med en af de mest ikoniske frontfigurer. Det er Queen med Freddie Mercury i spidsen. Dragør Bio havde lørdag forpremiere på den nye film Bohemian Rhapsody hvor vi følger Queen og ikke mindst Freddie Mercury fra de tidlige 70’ere. Bandet strøg direkte til tops med deres første album i 1973 og derfra gik det kun én vej – mod stjernerne.

Fed Film

Det var de fleste kommentarer på vej ud af Dragør Bio lørdag aften.

Filmen er i særdeleshed en skildring af frontfiguren Freddie Mercury og hans liv eller rettere hans mange liv. Filmen leverer alle de store musikalske mesterværker og man sidder ikke stille i sædet hvis man er vokset op med vinyl.

Den relativt ukendte skuespiller Rami Malek spiller sin rolle som Freddie Mecury med stor overbevisning, men samtlige bandmedlemmer og i særdeleshed guitaristen Brian May er casted så godt, at man til tider føler filmen kunne være en dokumentar.

Filmen har fået blandede anmeldelser, men hvorom alt er, så får man “vinylgodis” så hatten passer. Ikke mindst filmens afslutning, som iøvrigt spiller en central rolle, fra Live Aid koncerten på Wembley i 1985, giver gys i kroppen. Freddie Mercury leverer sin måske største performance i karrieren under den koncert. Det er toppen men samtidig også starten på slutningen i hans kun 45-årige liv i 1991.

Freddie Mercury på toppen – fra Live Aid koncerten på Wembley den 13.juli 1985.

5 Vinylstjerner i Dragør Bio – fordi film skal ses lokalt!

Se den i Dragør Bio den 1., 2. og 3. november kl 20.00. Book billet her

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?