Anne Skare Nielsen: Halloween hos fremtidsforskeren på Mordstrands Alle

Anne Skare Nielsen er et utroligt offentligt menneske. Men når hun er hjemme i Dragør, tiltrækker hun sig ikke meget opmærksomhed. Hun kan nemlig godt lide at kunne gå i Føtex i natbukser uden at vække opsigt. I øjeblikket er hun i gang med en ny bog, der udkommer til foråret, og netop i dag er vi faktisk midt i hendes favorit Dragør-begivenhed: Halloween på Mordstrands Alle.

Privatfoto

Af Camilla Lærke Lærkesen

Hvor er det nu, vi har set dig før?

Jamen jeg lever jo skjult og godt i Dragør, selvom jeg er et utroligt offentligt menneske, der ofte står på en scene foran et sted mellem 20 og 2.000 mennesker. Jeg gør ikke ret meget stads af mig i Dragør, for som den introverte type jeg er, kan jeg godt lide at kunne gå op at handle i mine natbukser i Føtex, uden at der er nogen, der synes, det er underligt.

Du kan have set mig før, da jeg var dommer på tv-programmet Danmarks Bedste Ide, der blev sendt på TV2 i 2007 eller hørt mig i Public Service, som lige nu kører med stor succes på Danmarks Radio. Jeg også haft mit eget tv-program på TV2 News, der hed TV2 New Science, som var et herligt kvalitetsprogram, som ikke ret mange mennesker så – i og med, at ikke ret mange mennesker ser tv længere.

Så jeg skriver bøger, skriver artikler og taler rigtig meget, og ellers så ser man mig nok mest oppe ved rugbybanerne i Dragør Rugbyklub, hvor mine fire unger spiller, og min mand er klubleder og har været med til at grundlægge den. Vi planer på at vinde verdensmesterskaberne i 2031 med de børn, han er i gang med at træne nu. Og OL i ’30. Så det er bare om at melde børnene ind nu.

Hvad består din hverdag af?

Min hverdag består af at arbejde hjemme, lave research, skrive, forberede foredrag, tale med kunder og lave interview med journalister, og så rejser jeg rundt i hele verden og holder foredrag, laver workshops og underviser i fremtidsforskning.

Hvad er den største nyhed i dit liv lige nu?

Den største nyhed i mit liv lige nu er, at jeg er i gang med at skrive en bog om fremtidsforskning, der udkommer til foråret. Den skal hjælpe de mennesker, som gerne vil bruge fremtiden til at træffe bedre beslutninger. Det kan være, man er forældre, der skal rådgive sine teenagere om, hvilken uddannelse de skal vælge. Det kan også være, man sidder som topchef i en stor virksomhed, og ikke kan finde ud af, hvor man skal dreje sin kutter hen. Det kan også være små og mellemstore virksomheder, der skal lære at læse tidens trends, så man kan spore sin virksomhed i den rigtige retning.

Vi vil jo i virkeligheden gerne kuppe markedet fra de store, klassiske konsulentvirksomheder, som skriver tunge, dyre rapporter, som ingen formår at læse og omsætte til handling. Vi skal hellere lære, hvordan man træffer beslutninger i dagligdagen – og det skal man gerne allerede lære som barn i skolen.

Hvad er dit yndlingssted i Dragør?

Den blå badebro, der ligger hernede, hvor jeg bor. Vi ligger i fjerde række fra vandet, og det er det bedste i hele verden; at tage sit badetøj – eller lade sit badetøj blive hjemme – og så gå ned de 2 minutter det tager at hoppe i den store pool – uanset om det er sommer, vinter, efterår eller forår. Så sidder jeg sammen med min nabokone, Lena, og drikker en kop kaffe, når vi har været i. Jeg føler mig som et af de rigeste mennesker i verden, når jeg kan komme hjem fra arbejde og bare tage et håndklæde med ned til vandet. Det er så smukt og så dejligt, og alle mennesker, der kommer på besøg, skal have den tur også.

Hvad er din yndlingsbegivenhed i Dragør?

Der må jeg nok sige, at det er halloween, selvom det egentlig er noget amerikanerpis. Jeg elsker at lave ansigtsmaling, så jeg har en horde af unger, som jeg sminker om til zombier med åbne kødsår og blodsprængninger, og det ser fantastisk ud! Jeg synes, det er fantastisk, når vi laver Nordstrands Alle om til Mordstrands Alle og Grusbakken om til Grubakken. Folk gemmer sig og bliver pjattede, og man går rundt og rasler og spiser slik, til man har ondt i maven. Jeg synes, det er super hyggeligt, at folk gør så meget ud af det.

Hvad er dit bedste Dragør-tip?

Der har jeg to. Det ene er Café Havblik, som er det der lille hul i væggen nede på fortet, hvor man kan gå ind på Facebook, når de har åben i sommersæsonen, og bestille en lille picnickurv. De laver det lækreste mad, og man kommer bare helt ned i gear, når man sidder deroppe på fortet og kigger over til Sverige.

Når Havblik ikke har åbent, så er mit andet Dragør-tip at finde en hest. Det kunne for eksempel være hos Amager Voksenridetur. Det er helt meditativt at ride gennem skoven og ud over markerne. Også selvom man ikke kan finde ud af at ride – så kan man få Sunrise. Den er to meter høj og helt rolig. Så kan alle være med.


Navn: Anne Skare Nielsen
Alder: 46 år
Beskæftigelse: Fremtidsforsker i Future Navigator
Ægtefælle: Jens Aage Skare Nielsen
Børn: Hugo, Hans, Karl og Jens Otto
Hvad er din tilknytning til Dragør?
Jeg er tilflytter. Jeg kommer oprindeligt fra Vejle, min mand kommer fra Kolding, og jeg plejer at sige, at Dragør var det tætteste, jeg kunne finde på Jylland i København. Jeg kan specielt godt lide, at det er lidt skævt herude. Her er plads til forskellighed, og der er ikke nogen, der kigger skævt til en, når man står i sine natbukser i Føtex. Det må man godt.


 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?