Dragør med i et af verdens største rejsemagasiner: En Skive Dansk Hygge

Dragør er kommet i fint selskab i et af verdens mest indflydelsesrige rejsemagasiner Travel + Leisure. I deres seneste udgave er der en dobbeltsidet artikel om Dragør med titlen ”A Slice of Danish Hygge” – oversat til dansk ”En Skive Dansk Hygge”.

Kilde: www.travelandleisure.com

Og det er ikke hvem som helst som har fundet vejen til hyggelige Dragør. Magasinet Travel + Leisure er blandt verdens mest indflydelsesrige rejsemagasiner. De dækker destinationer over hele verden med en blanding af gode tip, dybdegående ekspertrapporteringer, flotte fotografier og artikler skrevet af bl.a. forfattere, digtere, kunstnere og designere om hoteller, mad, design, livsstil, kultur og trends. Magasinet udgives 12 gange årligt og har næsten 5 millioner læsere, ifølge magasinets oplysninger.

Cover til december 2018 udgaven hvor Dragør er med. Kilde: www.landandleisure.com

Dragør er kommet med i Magasinets december 2018 udgivelse som er deres årlige ”Hotels Special Issue” hvor de zoomer ind på de 20 bedste hoteller i Indien, ekstraordinære ejendomme rundt omkring i verden, glamourøse feriesteder på Maldiverne og i Indonesien, en rejse gennem Italien med den nye Lamborghini Urus og så videre ud ad drømmenes veje. Lidt mere beskedent, eller tværtimod, finder man så midt imellem Serbien, Adelaide og Cambodja en lille skive hygge fra Dragør i Danmark.

Kilde: www.landandleisure.com

Artiklen om Dragør er skrevet af Inayat Naomi Ramdas fra New Delhi i Indien. En ung kvinde som beskriver sig selv som Rejseblogger, Fotograf, Digital nomade og af alt i denne verden, professionel boblebad specialist.

“The sleepy little town of Dragør may be within touching distance from Denmark´s capital, but has largely escaped from the tourist’s eye. Until now”, står der i overskriften.

“Den søvnige lille by Dragør ligger et øjekast fra Danmarks hovedstad, men har i det store hele undsluppet turistens øje. Indtil nu”. 

Og med 5 millioner læsere kan forfatteren meget vel få ret. Dragør befinder sig i sin spæde turistæra og med øjnene rettet mod store folkerige nationer som bl.a. Kina og Indien kan Dragørs 18,4 km2 hurtigt få noget at se til.

Forfatteren beskriver på fineste vis om hvordan Dragør ved første øjekast lignede enhver anden lille landsby, men at det nærmere bekendtskab viste Dragørs unikke kultur, historie og hygge.

Kilde: www.landandleisure.com

Forfatteren har endda fået en af de helt gamle Dragørhistorier med. Den om de små porcelænshunde i vinduerne. Vendte hundens hoved udad så var manden i huset hjemme. Vendte hundens hoved indad så var der fri bane for et mandfolk til at besøge madammen i husets. Det var et par årtier før den digitale dating – men ikke desto mindre, har det sandsynligvis virket efter hensigten.

Artiklen må være skrevet sidste år, da forfatteren og hendes følge spiste dansk smørrebrød på Strandhotellet og da det har været lukket siden marts på grund af en stor brand, så har det ikke været i den smukke 2018 sommer. Det gør nu heller ikke noget for dansk smørrebrød og dansk hygge kender ikke til årstal – og da slet ikke i Dragør.

Kildemateriale og klip hentet fra www.travelandleisure.com og www.magtzer.com

Magasinet kan købes online her

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?