Smag på Dragør besøgte Føtex Food

Foreningen ”Smag på Dragør” har eksisteret i fire år. Medlemmerne besøger udvalgte steder på Sydamager – altid med spændende og varieret traktement. Foreningen afholder 8-10 årlige møder. I går var foreningen på besøg hos den lokale Føtex Food og tilstrømningen var så stor, at man måtte oprette venteliste.

Besøg hos Føtex Food, Dragør Centret

Den 6. november 2018 var foreningens medlemmer inviteret på besøg i Føtex Food på Maglebytorv. De 79 medlemmer blev budt velkommen af varehuschef Birgitte Pelsen Sørensen, hendes afdelingsledere og øvrigt personale.

Varehuschef Birgitte Pelsen Sørensen og foreningens formand Sven Ole Rosenkilde. (Foto: Dines Bogø).

Efter velkomst i den store lagerhal fortalte Birgitte kort om Ferdinand Salling, der startede et firma i 1906 i Aarhus. Sønnen Herman Salling, der efterfulgte, åbnede i 1960 den første Føtex forretning. Føtex = Fødevarer og Tekstiler.

6. november 2018. 79 deltagere fyldte ikke så meget i den store hal, hvor lastvognstog afleverer friske varer. (Foto: Dines Bogø).

I 1964 indgik A.P. Møller aftale med Herman Salling og selskabet Danske Supermarked blev oprettet.

1977. Før 2009 var der p-pladser og benzintank på arealet, hvor Føtex ligger i dag. (Foto: Theis Walløe).

Føtex og Netto i Storkøbenhavn

I 1977 åbnede Dansk Supermarked et Føtex i København. Det var på Vesterbrogade i det tidl. Havemanns Magasin. Fire år efter åbnede den første Netto-forretning i København. Den lå i Vanløse.

Føtex Food i Dragør

Dansk Supermarked ønskede i 2008, at etablere et varehus på P-pladsen på hjørnet af Kirkevej/Hartkornsvej. Området omkring Aldershvilegården var allerede i 1969 udlagt til butikker og liberalt erhverv.

Mange lokale protesterede over det planlagte høje byggeri og Arnold Mærsk Mc-Kinney Møller kom på besøg på Maglebytorv.

3. februar 2009. Beslutning om anlæg af p-kælder er taget. (Foto: Dines Bogø).

400 m fra sin fars fødehjem sad Mærsk Mc-Kinney på p-pladsen med Føtexs direktør og besluttede, at Dragør skulle have et varehus, der ikke skæmmede. Planer om højt byggeri med p-pladser på 2. sal blev skrinlagt og der blev som bekendt etableret en stor p-kælder i stedet.

4. april 2009. Det går stærkt, når Dansk Supermarked har bestilt en bygning. (Foto: Dines Bogø).

Den 21. oktober 2009 åbnede Føtex Food og sammen med de øvrige butikker i Dragør Centret er det blevet en naturlig del af lokalsamfundet på Maglebytorv.

Oktober 2009. Om få dage åbner Føtex Food i Dragør. (Foto: Dines Bogø).
Oktober 2009. Om få dage åbner Føtex Food i Dragør. (Foto: Dines Bogø).

VIP-aften med smagsprøver

Varehuschef Birgitte Pelsen Sørensen inviterede alle til at kigge rundt i varehuset efter velkomstdrink. Der var også gave til medlemmerne i form af stor flot indbundet bog om Hermann Salling.

6. november 2018. Hvid eller rød. Flæskesteg med råkost. (Foto: Dines Bogø).

Ved mange små borde i selve butikken sørgede personalet for, at alle fik smagt på lidt af det store udvalg. Flere kunder nød også godt af arrangementet.

Nu hedder foreningen ”Smag på Dragør” og det kan man sige arrangementet levede op til. Flæskesteg med råkost, ribbensteg med rødkål, sild, andesteg med brune kartofler, broccolisalat, is, gin/tonic, rødvin, hvidvin, vand, glögg, berliner, klejner, chokolade, marcipansnitter og meget mere.

6. november 2018. Berliner, klejner m.v. manglede heller ikke. (Foto: Dines Bogø).

Rækkefølgen kunne gæsterne selv vælge.

Hvad finder bestyrelsen i Smag på Dragør på til decembermødet?

15. december 2009. Første jul med Føtex i Dragør. (Foto: Dines Bogø).

Lidt mere om foreningen “Smag på Dragør” her

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

 
 

Fik du læst?

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

Læs mere »