Kort og godt: Små nyheder fra Sognet

En lettere diset torsdag eftermiddag var Dines Bogø på tur rundt i Store Magleby Sogn. Det afledte et par småhistorier som du kan læse herunder.

Af Dines Bogø

Store Magleby

Personalet i Borgerservice på Kirkevej 7, var venlige, hurtige og effektive, da jeg skulle kigge på nogle historiske tegninger.

Fra ”Kys og Kør området” ved Store Magleby Skole over for rådhuset har man en god synsvinkel til den nye svømmehal, hvor man snart markerer rejsegilde.

8. november 2018. Nu mangler der næsten bare lidt vand, så er svømmehallen klar! (Foto: Dines Bogø).

Bemærkede, da jeg kiggede på skolens gymnastiksal (tidl. afstemningslokale), at man bankede huller flere steder i nordsiden af bygningen. Jo i bygningen er der kun tre udgange mod syd, så der skal etableres tre nye nødudgange bl.a. mod nord?

8. november 2018. Tre indgange er der på sydsiden af Store Magleby Skoles gymnastiksal, men nu skal der være tre ekstra nødudgange, heraf to på nordsiden. (Foto: Dines Bogø).

”Kys og Kør området” på sydsiden af Hollænderhallen var om eftermiddagen mere ”Hej og Hop-ind område”.

8. november 2018. Man holder i kø for at hente børnene tæt ved ”Kys og Kør området”. (Foto: Dines Bogø).

Biblioteket på 2. sal i Hollænderhallen er blevet ændret. Ikke ombygget, men der er omrokeret, som man kalder det. Gad vide om det igen skal ændres, når den interne biblioteksstruktur, som foreslået allerede i marts 2017 for de to udlån og lokalarkiv, er faldet på plads.

8. november 2018. Man har ”rokeret rundt” på 2.sal. (Foto: Dines Bogø).

D.B. Dirchsens Allé

Det giver ikke de store problemer, at indkørsel til D.B. Dirchsens sydlige del midlertidigt foregår fra Ndr. Dragørvej.

8. november 2018. Nu kører man ind til området nordfra. (Foto: Dines Bogø).
Maj 1945. Hvor der nu er midlertidig indkørsel. Hjørnet af Ndr. Dragørvej og ”Grønvejen” som jordvejen hed dengang. ”Gefreiter Ludwig Schulze” har påbegyndt den lange trasketur sydpå. Hangaren, der blev stjålet, lå hvor Nordstrandskolen ligger i dag. (Foto: Anders Christian Paulsen).

Skal man til den nordlige del af D.B. Dirchsens Allé foregår det via stikvejene eller midlertidigt i en lille bue ind i Tårnby Kommune via Kystvejen. Det ser også ud til at fungere.

8. november 2018. Midlertidig indkørsel fra Kystvejen til D.B. Dirchsens Allé og østlig del af Ryvej. (Foto: Dines Bogø).

For enden af Strandstien på grænsen til Tårnby kommune er der kommet et nyt lille stykke dige. Er det ”Digeudvalget”, der nåede at sætte et aftryk, inden det hurtigt nedlagde sig selv?

Måske er det ”Dragør Nordstrands Kystbeskyttelseslaug”, der har lukket et lille hul i diget inde i Tårnby på Maglebylilles gl. engjord?

8. november 2018. De nærmeste beboere har konstateret, at der er lagt jord i forlængelse af diget, men har ikke set, hvem der har været der med en ”trillebør”. (Foto: Dines Bogø).
 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?