SAS for veganere

SAS rykker frem i veganersædet og tester fra i dag en ny vegansk menu i deres prisbelønnede New Nordic by SAS-koncept som er baseret på sæsonmæssige og lokalt fremstillede råvarer. Den veganske menu bliver testet ombord i to uger fra den 9. november, skriver SAS i en pressemeddelelse.

photo: Salt Food & Communication / Andy Phrat / Mathias Persson’

Bæredygtighed er et centralt fokus hos SAS, og sammenholdt med en øget interesse for plantebaseret kost i samfundet er det vigtigt at lave et forsøg med en vegansk ret i vores menu“, siger Karl Sandlund, Executive Vice President Commercial.

Karl Sandlund, Executive Vice President Commercial – Presefoto

Fra den 9. november og to uger frem bliver den veganske menu serveret ombord.
Travelers kan nyde timianristede Hällestad-svampe med en linse- og rødbedesalat blandet med hvede, sorte bønner fra Øland og estragon. Skiver af gul rødbede og hummus af gule Vretärt ærter fra Bjälösa. Serveret med persillevinaigrette og eddikeristet boghvede.

photo: Salt Food & Communication / Andy Phrat / Mathias Persson’

Producenterne, der leverer råvarerne til New Nordic by SAS-konceptet, arbejder for at holde deres produkter så fri som muligt fra unødvendige tilsætningsstoffer. De er kvalitetsbevidste og brænder for at lave den bedst mulige mad. En af hovedingredienserne i den veganske menu er eksempelvis svampe, som er håndplukkede hos Hällestad i Skåne, Sveriges eneste 100% økologiske svampeproducent. I testperioden bliver to tons blandede svampe – champignon, portobello og østerssvampe – forvandlet til et eksklusivt måltid, der serveres i den innovativt designede og prisvindende “SAS Cube”.

Pressefoto SAS

SAS stræber altid efter at pionere fremtidens måde at rejse på. “Vores vision er fortsat at udvikle og udforske nye måder at gøre livet lettere for vores passagerer ved at tilbyde innovative og efterspurgte services. Dette måltid er en af dem,” siger Karl Sandlund.

I testperioden er menuen er inkluderet for SAS Plus passagerer på lidt over 4.000 europæiske og skandinaviske SAS-flyvninger på 80 minutter eller mere.

New Nordic by SAS
Sidste år blev det prisbelønnede New Nordic by SAS-koncept med sæsonbaserede menuer lanceret. Alle retter tilberedes altid med fokus på årstidens lokalt fremstillede råvarer af høj kvalitet fra små skandinaviske producenter og leverandører. Menuerne består af skandinaviske specialiteter med et twist, og når det er muligt, er de baseret på økologiske råvarer og bæredygtige fisk og skaldyr.

I oktober 2018 udnævnte det kendte livsstils- og Rejsemagasin Monocle Magazine madkonceptet New Nordic by SAS til “Best in-flight meal packaging” i deres Travel Top 50, 2018/2019 undersøgelse.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?