Borgerne i Dragør er blandt Danmarks grønneste

Borgerne i Dragør ligger i toppen af alle danske kommuner, når det handler om miljøvenlighed. Det viser en ny undersøgelse foretaget af ​GreenMatch.dk​, som på baggrund af 6 kategorier har undersøgt, hvor miljøvenlige vi danskere egentlig er.

Økologien hitter i Dragør

Det er især dagligvareindkøbene, der skiller sig ud. Landsgennemsnittet for indkøb af økologiske varer ligger på 11,3%, men borgerne i Dragør scorer topkarakter, da over 20% af varerne i deres indkøbskurve, i henhold til undersøgelsen, er økologiske. Dette tal er også højt sammenlignet med indkøbsvanerne for Dragøers naboer i Tårnby Kommune, der “kun” køber 10-15% økologiske varer.

Kilde: GreenMatch.dk

Få biler er med til at køre Dragør til tops

På landsplan ses tydelige tendenser til at borgerne i de sjællandske kommuner vælger andre transportmuligheder fremfor bilen, og her følger Dragør med. I Dragør Kommune er det nemlig kun ca. hver anden borger over 18 år, der har en bil. Til sammenligning har stort set alle borgerne i Silkeborg en bil.

Kilde: GreenMatch.dk

Borgerne i Dragør viser også relativ stor interesse for grønne energiløsninger, hvilket kunne tyde på, at borgerne er begyndt at tænke mere over klimaforandringer. Forskellen på, hvor meget danskerne går op i grønne løsninger, er rigtig høj, og borgerne i Dragør viser derfor, at de tænker på fremtiden.

Borgerne i Dragør ender på en delt 15. plads sammen med borgerne fra Gentofte, Gribskov og Helsingør. Faktisk klarer sjællænderne sig rigtig godt, og især Hovedstadsområdet udgør det meste af undersøgelsens top 10. Borgerne i Dragør har hermed opnået en rigtig god placering og kan prale med at være blandt de grønneste indbyggere i Danmark.

Har du lyst til at læse mere om undersøgelsen og se, hvordan borgerne i de andre kommuner klarer sig, kan du se mere ​her​.

Klik på kortet for at læse mere om undersøgelsen fra GreenMatch.dk
 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?