Seerupgaard et økologisk bynært oplevelseslandbrug

Seerupgaard, Neel og Marcs byggeprojekt, som man tilbage i foråret kunne følge i DR1 programmet ”Fra boligdrøm til virkelighed”, er godt i gang med deres 4. dyrkningssæson. Men til forskel fra de tidligere år, foregår salget nu fra gårdens gårdbutik, med et stort udvalg af helt friskhøstede varer, hjemmesyltede produkter, honning og andre økologiske lækkerier, samt bæredygtige brugsgenstande, som fx et bælte lavet af brugte cykeldæk.

Lad dig ikke narre af kasketten. Neel er en ægte øko-landkvinde. Foto: Seerupgaard

Gårdbutikken er åben for alle, fredage kl. 15:00-17:30 og lørdage kl. 10:00-13:00. Frem til og med den 1. december.

Madoplevelser og jordarrangementer

Til sæsonens arrangementer i marken og i køkkenet kan man få fingrene i jorden eller smage på sæsonens råvarer. En gang i mellem kommer der en gæstekok forbi og laver pop-up restaurant, Seerupgaard arrangerer jord-til-bord kurser for alt fra børn eller begyndere og til inspirationskurser for kokke. Firmaarrangementer og konferencer med mulighed for et økologisk teambuilding i marken og efterfølgende madkurser, eller andre temaer.

Foto: Seerupgaard

Turistarrangementer med rundvisning og smagsprøver på engelsk, fransk eller kinesisk. Neel og Marc brænder for økologi, for skøn mad og for marker med masser af farver, duft og plads til bier, og alle de andre vigtige små. Og de elsker at dele den passion med andre.

Økologiske juletræer og Seerupgaards julehyggedag

Hvad er et økologisk juletræ? Et økologisk juletræ har helt fra frø været dyrket økologisk. De første leveår for et juletræ er der, hvor der er rigtig stor forskel på den konventionelle og den økologiske dyrkningsmetode.

Foto: Seerupgaard

– Vi er så heldige at kende en, der for mere end 7 år siden etablerede en økologisk juletræsplantage på Sjælland. For det tager nemlig 7 år at gro et juletræ op til to meters højde, fortæller Neel og Marc.

– De økologiske juletræer kan allerede bestilles nu. De er to meter høje og koster 250 kroner/meter. Altså koster et økologisk juletræ 500 kroner. Der er run på de økologiske juletræer i år så det er med at få bestilt, siger Marc. Der vil være afhentning på Seerupgaard d. 9. december. Juletræerne kan bestilles online på Seerupgaard.dk/shop

Julegaver, kom og kig…

På Seerupgaard er der samlet et bud på en økologisk og bæredygtig julegave som kan tilpasses efter ønske. Du kan se det butikken eller downloade et digitalt katalog med nogle af de varer Seerupgaard kan tilbyde.

En “Seerupgaard” julekurv. Foto: Seerupgaard

– Hvis du er på en arbejdsplads, der kunne trænge til at prøve noget nyt i årets julegave til medarbejderne, så tager vi meget gerne en snak omkring det også. Gå julen i møde med ro og øko-glæde i sjælen, siger Marc med et smil.

Ny på marken – gammelkendt i køkkenet

Seerupgaard har i efteråret 2018 ansat Jeanette. Jeanette kommer fra et job som sous-chef på Restaurant Alchemist, hvor en normal menu bestod af op til 45 retter.

Jeanette med friske råvarer fra Seerupgaard. Foto: Seerupgaard

Men lysten til at arbejde mere med de råvarer, hun er vild med, blev for stor, og derfor valgte hun i sommers at stoppe som kok og i stedet for grydeskeen tog hun graveskeen op, fortæller Marc og fortsætter;

– Det er en kæmpe gevinst for Seerupgaard, og da Jeanette stadigvæk elsker at lave mad, er hun nu med hele vejen fra frøet bliver lagt i jorden, til de friske varer lander på tallerkenen, enten hos spændende restauranter i Københavnsområdet, men også hjemme hos de, som hver uge kommer forbi gårdbutikken og får gode tips og tricks til madlavningen.

– Der kommer næsten hver uge nyudviklede opskrifter i gårdbutikken udviklet af Jeanette til sæsonens varer. Så kig forbi en fredag eller en lørdag og få nogle gode fif.

“Store Græskardag” – en ny Seerupgaard-tradition er startet

Lørdag den 13. oktober afholdt Seerupgaard “Store Græskardag”. En fantastisk dag, med dejligt vejr og mange glade mennesker. Der var besøg af rigtig mange glade børn og voksne i løbet af dagen.

Store Græskardag på Seerupgaard. Foto: Seerupgaard

– Der blev bl.a. lavet langt over 100 snobrød i løbet af dagen. Det var markant flere besøgende end vi havde turde håbe på. Derfor løb vi desværre tør for både græskarsuppe og Halloweengræskar til høst selv på marken i løbet af dagen.

– Derfor har vi allerede nu besluttet, at vi næste år vil lave endnu flere høst-selv græskar og have endnu mere suppe i gryden. Glade børn og forældre, der hygger sig og oplever marken sammen, er noget af det bedste vi ved, her på Seerupgaard. Så når det lykkes som det gjorde her, er det, det hele værd, siger Neel og Marc og slutter “Vi vender stærkt tilbage næste år, med endnu mere Hallowen hygge.”

Du kan følge Seerupgaard på Facebook her

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?