Foredrag i aften: Museumsinspektør Christian Aaagaard fortæller om Sikringsstyrken på Amager

I årene 1916-18 bemandede ca. 100 fodfolk og artillerister den del af Sydfrontstillingen, der lå i nuværende Søvang.

Et stykke fra Engbatteriet (nuv. Tværvej 37-41) lå ”Pentarummet”, der indeholdt en benzingenerator. Generatoren stod ved nuværende Kastanievej 26.

Generatoren, der leverede strøm til projektører på det nærliggende batteri, var af svensk fabrikat og opsat mange steder ved datidens forsvarsanlæg.

Rødovre 19. nov. 2018. Claus Ehlers ved nyanskaffelsen, der for mange år blev solgt af en jernhandler i Rødovre til en samler . (Foto: Dines Bogø).

En generator af typen Penta er netop indgået i Artillerimagasinets samlinger i Rødovre. Samme type, der blev anvendt i forsvarsanlæggene på Amager for 100 år siden.

Husk foredrag med Lokalhistorisk Forening i aften, hvor museumsinspektør Christian Aagaard fortæller om Sikringsstyrken på Amager 1914-18. Det foregår i Festsalen på Wiedergården kl. 19.30. På gensyn!

Dragør Lokalhistoriske Forening blev stiftet den 14. november 1995, og formålet er at medvirke til at forøge interessen for Sydamagers lokalhistoriske værdier. Læs mere om Foreningen her

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?