Søren Karlsen: Familiefar, Fællesskab og Fodbold

Søren Karlsen er indbegrebet af fællesskaber og foreningsliv. Han svømmer som en fisk i vandet, når bare det foregår på grønsværen i Dragør Boldklub, iført træningstøj og med en flok unge mennesker som deler begejstringen for den lille bold. Drømmen er de bedste ungdomsrækker i landet, men det skal være sjovt.

Overblikket og klubhuset i baggrunden. Det er Sørens hjemmebane. Foto: DragørNyheder.dk

Hvor er det nu, vi har set dig før?

I Dragør boldklub, i klubhuset eller på banerne. Jeg brænder for Dragør Boldklub og arbejdet i klubben hvor jeg bl.a. er ungdomsformand så det er overvejende sandsynligt, at det er der jeg bliver genkendt.

Hvad består din hverdag af?

Jeg er stifter og medejer af virksomheden Outzource som har adresse i Dragør. Virksomheden udvikler software til tidsregistrering og projektstyring. Kunderne er bl.a. hjælpeorganisationer, skoler, kommuner, produktionsvirksomheder, reklamebureauer m.m. Systemet vi har udviklet, hedder Timeout og bliver brugt af mere end 4000 daglige brugere fordelt på 10 lande.

Så min hverdag består typisk af 8 timers arbejde på kontoret på A.P. Møllers Allé og 3 timers fodbold, enten på banerne, i mødelokalet eller på telefonen. Der skal planlægges, organiseres og snakkes med trænere om spilletid og forældre om manglende spilletid.

Herudover har jeg 3 børn, som jeg har hver anden uge. Sille på 16, Jeppe på 14 og Bobo på 10. Hver anden uge bor min nevø fra Vejle på 22 år hos mig. Han er ansat som programmør i mit firma.

Hvad er den største nyhed i dit liv lige nu?

At fodboldklubberne på Amager, ser ud til at kunne arbejde sammen om at få en talentlicens fra DBU, der betyder at vi kan spille med i de bedste ungdomsrækker og dermed kan fastholde langt flere af vores talenter på øen og tilbyde dem et attraktivt udviklingsmiljø.

Det er et kæmpe arbejde at få alle klubberne, og klubbernes medlemmer til at blive enige om at det er en god ide at give lidt for at få mere. Licensansøgningen i sig selv er et stort arbejde at skrive. Det er en manual på mere end 100 sider med krav til såvel, faciliteter, skolesamarbejde, individuelle udviklingsplaner for den enkelte spiller osv.

I samme åndedrag at holde fast i at Dragør Boldklub er en breddeklub båret af frivillige, med omkring 950 medlemmer. Der hviler såvel et socialt og et sportsligt ansvar på klubben. Et elitesamarbejde må ikke være på bekostning af bredden, men i samspil. Vi skal passe på klubben og hylde de frivillige, men også tilpasse os den virkelighed der er for de unge piger og drenge i dag. Når de tilvælger at bruge tid på en sport, vil de have det sjovt, men også lære noget, ellers vælger de noget andet.  Derfor er der store krav til de trænere der er i klubben.

Hvad er dit bedste Dragør-minde?

Sidste skoledag for 9. klasserne på Dragør Skole i sommeren 2018. Fantastisk sammenhold, fantastisk vejr, fantastisk show på skolen, og 400 forventningsfulde elever der var klar til karameller.

Hvad er dit yndlingssted i Dragør?

Hjørnestenen mellem bane 2 og bane 3 i Dragør Boldklub. Her kan overskue alle de hold der træner på samme tid – ellers baderen, de nye pontoner, der er blevet rigtig fine.

Yndlingsspottet, hjørnestenen i Dragør Boldklub hvor udsigten til alle baner er perfekt. Foto: DragørNyheder.dk

Hvad er din yndlingsbegivenhed i Dragør?

Det årlige Pinsestævne i Dragør Boldklub. 250 hold, 3000 mennesker på fodboldbanerne og masser af frivillige i klubben.

Hvad er dit bedste Dragør-tip?

Meld dit barn ind i Menighedens børnehave (så længe den eksisterer)


Navn: Søren Karlsen
Alder: 45 år
Beskæftigelse: Partner i virksomheden Outzource. www.outzource.dk
Børn: Sille, Jeppe og Bobo

Tilknytning til Dragør?
Bor og arbejder i Dragør. Desuden er jeg Ungdomsformand i Dragør Boldklub og medlem af bestyrelsen gennem 5 år. Sidst men ikke mindst er jeg Ungdomstræner i boldklubben p.t. for U14.

Vokset op: Sundby og Maglebylund H/F om sommeren.
Boet i Dragør: Siden 2004   


 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?