Weekend i Dragør: Julen er for alvor i gang

Julen er for alvor startet i Dragør og er du til hue og vanter, duften af gran, æbleskiver og gløgg så er der vel næppe andre steder hvor det juler så meget som i Dragør. Se her hvad du kan lave i weekenden.

Danmarks hyggeligste julemarked

Lørdag og søndag 12-17 på Badstuevælen.

Hvert år i december måned, forvandler Dragør sig til et ægte juleeventyr for børn og voksne. Her kan man opleve Danmarks hyggeligste julemarked med masser af juleboder.

Jul i Dragør på Badstuevælen. En drømmeverden af julegodter for store og små.

Juleshopping

Gå på juleshopping i Dragørs skønne forretninger og find gaven til den du holder af. Butikkerne på Kongevejen holder åbent alle dage.

Amagermuseets Juleudstilling

På Amagermuseet kan du opleve den hyggelige juleudstilling, hvor de gamle, velkendte juletraditioner bliver vakt til live.

Der er også gensyn med juletraditioner, der er gået i glemmebogen. Hvorfor mon der ligger halm på gulvet? Hvad bruges en rumlepotte til? Og hvorfor blev lænkehunden inviteret indenfor i stuen juleaften?

I den anden ende af gården er fire juleborde smukt dekoreret af fire forskellige personer. Der er hyggelige juleborde, men også et mere rustikt julebord, der fortæller om strandede lodsers jul på Saltholm.

Maritimt juleklip på Lodsmuseet

Danmarks Lodsmuseum holder åbent de tre første weekender i december kl. 14–16, hvor der er juleklip og hygge i den gamle lodsstation. Tag børnene med og klip en lodsbåd til at hænge på juletræet, eller anden sødygtig julepynt. Vi serverer kaffe, te og småkager.

Julehygge på Kongelundgaard

Lørdag og søndag 10-16

Julen er noget helt særligt på Kongelundgaard. De smukke rammer er med til at gøre oplevelsen ekstra hyggelig. Stort udvalg af juletræer i alle størrelser og former.

Foto: Jan Byrnak / Kongelundgaard

Levende Låger i Dragør

Levende Låger er en byvandring fra Badstuevælen kl. 17:00 hver dag i december. Første gang lørdag den 1. december.

Hvad er Levende Låger?

I hele december måned kan du komme med på vores levende julekalender “Levende Låger” som starter kl. 17:00 under lygten på Julemarkedet “Jul i Dragør” ved Badstuevælen.

Herfra går vi igennem Dragørs hyggelige små gader, hen til dagens Levende Låge – hvor en familie i den gamle by har pyntet et vindue smukt op.

Familien bestemmer helt selv, hvordan de vil pynte vinduet, hvad de vil vise frem og hvad de vil fortælle om, når vi kommer og besøger dem.

Besøget hos den levende låge, afsluttes med en fællessang eller måske endda noget hyggeligt underholdning og sommetider bydes der på lidt mundgodt eller noget varmt at drikke.

Lions Julebanko

Lørdag kl. 13 på Dragør Skole

Dragør Borgerforening Juleboder

Søndag kl. 9-17.  Dragør Borgerforening på Beghuset

Adventsgudstjeneste for børn “syng julen ind”

Søndag kl. 14 – Adventsgudstjeneste for børn ved Andreas Wille i Store Magleby Kirke.

Stor julekoncert i Dragør Kirke

Søndag kl. 16 – Julekoncert med Dragørkoret, Skt. Annæ Gymnasiums familiekor, SAS-koret og Dragør Gospelkor. Fri entre.

Dirigenter for korene er Dragørkoret: Mette Secher Helms  Sankt Annæ Gymnasiums Familiekor: Morten Hinz SAS-Koret: Vlad Alexandru Robu  Dragør Gospelkor: Simon Hinz

Korene bliver akkompagneret af Britt Dürr, Mette Secher Helms, Niels H. Jessen, Simon Hinz og Mads Søndergaard

Du kan også benytte dig af Dragørs mange andre tilbud. Den lange gåtur langs Strandengene, en hyggelig tur i den gamle by, en skøn brunch eller middag og skal du underholdes er der som altid Danmarks hyggeligste biograf som er klar med en god film, popcorn og sodavand.

Rigtig god juleweekend i Dragør!

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?