Kinesisk vokseværk i CPH – direkte rute til pandaernes hovedstad

Luftfart & Turisme: Der er kinesisk vokseværk i Københavns Lufthavn. Sichuan Airlines rute til pandaernes hovedstad Chengdu er den tredje nye rute til Kina i 2018. Dermed vil der næste år vil være 88 procent flere sæder til salg på de direkte flyruter mellem Kina og Danmark.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov kalder det en kæmpe anerkendelse, at det i år er lykkedes at tiltrække tre direkte helårsruter mellem Kina og Københavns Lufthavn. I dag blev snoren klippet til Sichuan Airlines nye rute til den kinesiske metropol Chengdu. Det vil betyde flere kinesiske turister i Danmark, skriver Københavns Lufthavn i pressemeddelelse.

Det betyder, at flere kinesiske turister og forretningsrejsende kan vælge Danmark som destination og som første stop på rundrejserne i Danmark og Nordeuropa. Og det er godt nyt, siger erhvervsminister Rasmus Jarlov:

”Med den nye rute fra pandaernes hjemby Chengdu til København vil de kinesiske rejsende få endnu nemmere adgang til Danmark som rejsemål. Åbning af ruten sker i forlængelse af, at der i år er åbnet flere nye direkte ruter til Kina. Det er en kæmpe anerkendelse af vores fælles indsats under dansk-kinesisk turismeår og det meget målrettede arbejde med at tiltrække nye flyruter til Danmark.”

Den traditionelle ruteåbnings-ceremoni blev afholdt i dag i Gate C37. Her deltog blandt andre også Kinas ambassadør i Danmark, Deng Ying.

Københavns Lufthavns direktør Thomas Woldbye hæftede sig ved, at der med ruten til Chengdu for alvor bliver lukket op for det sydvestlige Kina til gavn for både samhandel og ikke mindst turismen.

”Med ruten fra Chengdu vil hele hovedstadsområdet og potentielt resten af Danmark kunne se frem til flere kinesiske turister – det er godt for hoteller, detailhandel, restauranter og alle de andre virksomheder, der nyder godt af turismen,” siger Thomas Woldbye.

I år er flere end 110.000 kinesiske turister kommet til Danmark via Københavns Lufthavn, der blandt andet byder på kinesisk skiltning og app, kinesiske guider og mulighed for at bruge kinesiske betalingskort. Med den nye rute forventes endnu flere kinesiske rejsende igennem lufthavnen.

”Årets tre nye ruter til Kina er et godt eksempel på, hvordan vi i Københavns Lufthavn samarbejder med flyselskaber, myndigheder og turismeorganisationer om at skaffe den bedst mulige internationale tilgængelighed til og fra Danmark. Det er vores vigtigste formål som Danmarks og Nordeuropas internationale lufthavn, ” siger Thomas Woldbye.

Damvad Analytics har skabt en regnemodel for den samfundsmæssige værdi af nye flyruter – målt i BNP.

”Hver gang Danmark bliver bedre forbundet med nye markeder, så øges vores samhandel. Luftfartens bidrag til dansk økonomi er støt stigende, og den nye rute til Chengdu vil fremover kunne øge dansk BNP med cirka 175 millioner kroner årligt,” siger Thomas Woldbye.

Med den nye rute til København fra Chengdu har ruteudviklingsprogrammet Greater Copenhagen Connected, som samler både danske og svenske aktører, private som offentlige, i en fælles indsats, bidraget til endnu en direkte rute fra Kina til Danmark, understreger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen, hvor Greater Copenhagen Connected er forankret.

”Med den erfaring, vi har opnået med det kinesiske marked gennem flere år, er vi klar til at markedsføre Danmarks hovedstad over for potentielle kinesiske gæster, som matcher vores destination, i tæt samarbejde med bl.a. Sichuan Airlines og VisitDenmark,” siger Mikkel Aarø-Hansen

Også Invest in Denmark og Copenhagen Capacity har gennem de seneste år rådgivet og støttet Sichuan Airlines for at tiltrække ruten til København.

Kina er Danmarks sjettestørste eksportmarked for varer, og danske investeringer i Kina er seksdoblet siden 2004. Åbningen af forbindelsen mellem København og Chengdu bidrager til at styrke forretningsmulighederne og turismen mellem Danmark og Kina og ventes at bidrage positivt til arbejdspladser og økonomisk vækst i begge lande.

Kinas gamle hovedstad Chengdu, er i dag det sydvestlige Kinas kulturelle og økonomiske centrum. Byen er også kendt som ”pandaernes hjemby”. Det er her man finder den særlige pandafarm, der næste år leverer to pandaer til et helt nybygget anlæg i Københavns Zoologiske Have på Frederiksberg.

Og så er provinsen kendt for fremragende og godt krydret mad. Mange rejser til Chengdu for at spise sig igennem det berømte Sichuan-køkken. Lufthavnens direktør, der tidligere har boet i Kina, er ikke bleg for at nævne sin favorit-ret fra Sichuan-køkkenet:

”Det må være ‘Myrer, der kravler i et træ’. En godt krydret ret med stegte glasnudler og svinekød,” fortæller Thomas Woldbye.

Fakta om Sichuan Airlines

  • Ruten mellem Chengdu og København flyves med et Airbus A330-300-fly med plads til 301 passagerer.
  • Der er to afgange om ugen på mandage og fredage. Flyet lander i København kl. 05.45 og afgår igen kl. 13.10. Flyvetiden er ni timer og 50 minutter.
  • Det private Sichuan Airlines med base I Chengdu blev stiftet i 1986 af China Eastern, China Southern og Shandong Airlines.
  • Med den nye rute kan danske virksomheder og ferierejsende nu også vælge Chengdu som kinesisk hub og flyve videre til en af selskabets flere end 70 destinationer i Kina og Asien.
  • Sichuan Airlines startede som indenrigsselskab, men har siden åbnet ruter til andre lande i Asien og nu langdistanceruter til både Europa og USA. København er selskabets tredje destination i Europa
 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?