Vi er vilde med naboens julelys

Vi elsker naboens vanvittige lysshow her i juletiden. I Dragør er flere borgere hoppet med på juledillen og skruer gevaldigt op for udendørbelysningen i december. Et af de mere markante huse i Dragør, som man ikke kan passere uden at kigge en ekstra gang ligger på Kirkevej. Adskillige tusinde lyskilder forvandler huset til et rendyrket juleshow.

På Kirkevej i Dragør fejrer man julen med ekstra meget knald på udendørsbelysningen. Ifølge ny undersøgelse foretaget af Boligsiden.dk så elsker vi naboen vilde julelys. Foto: Dines Bogø

Ifølge en ny afstemning blandt brugerne på Boligsiden.dk er der bred opbakning til, at naboen kan gå amok med udendørs julelys. 85 procent enten elsker dem, eller synes de er hyggelige, skriver Boligsiden.dk i en ny undersøgelse.

Den søde juletid er over os, og i de danske hjem kommer nisser, kugler og guirlander frem fra kasserne med julepynt, der har været opmagasineret i kælderen hele året. I kældrene står også de mange julemænd, julehjerter og rensdyrkaner, der hvert år beklæder husene og omdanner villakvarteret til et lyshav af grønne og røde juleblink.

Jægergården i Dragør. Her giver man den også med et par ekstra lyskæder i december. Foto: Dines Bogø

Flere steder i Dragør kan man nyde synet af smukke lysdekorationer. Adskillige tusinde lyskilder forvandler husene til små eventyr når mørket har lagt sig.

Smukt ser det ud. I træet er det “levende” lys der falder som den pureste hvide sne. Foto: DragørNyheder.dk

Boligsiden.dk har spurgt deres brugere, hvad de synes om naboernes udendørs julelys. Langt de fleste er i godt julehumør og synes, at det er hyggeligt, at naboen hænger julelys op. 85 procent af de mere end 1.000 medvirkende er positivt stemte over for fænomenet, skriver Boligsiden.dk og fortsætter;

”Der er stor forståelse for, at naboen pynter op til jul udendørs. Heldigvis. Det lyser villakvarteret op på en hyggelig måde i en periode i de mørke måneder. Mens 29 procent ligefrem svarer, at de elsker julelys, er der en stor gruppe på 56 procent, der synes, det er hyggeligt, så længe det ikke blinker forstyrrende ind i deres stue,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Og det er nok netop det, der er vigtigt at have for øje: At man er betænksom over for naboen, når man hænger en blinkende julemand op på skorstenen. Spørg ham lige, om det lyser hans soveværelse op i røde nuancer og giver ham søvnløse nætter.”

På Kongevejen har man også givet den en ekstra lyskæde. Knapt så iøjefaldende som på Kirkevej, men det er jo også den gamle by. Smukt ser det ud på en aftentur. Foto: DragørNyheder.dk

Træk på skulderen af naboens særheder

Forståelsen for naboen er i det hele taget blevet større de seneste år. Ifølge tidligere afstemninger blandt brugerne på Boligsiden.dk, er der flere i år end for tre år siden, der svarer, at de slet ikke er generet af deres nabo.

”Tolerancen mellem naboer er afgørende, og den skal naturligvis eksistere på begge sider af hækken. Naboer skal generelt være gode til at trække på skuldrene af hinandens særheder, og den her afstemning viser, at vi er lige netop det. Og det er jo smukt, at der er så mange, der er vilde med naboens julelys, og at der kun er fem procent, der direkte hader dem,” siger Birgit Daetz og slår fast:

”Julen er måske nok travl og sjappet, men den er heldigvis stadig også hjerternes fest.”

En positiv sidegevinst ved de mange blinkende julelys i december er, at de kan skræmme indbrudstyve væk. Det viser en tidligere undersøgelse ifølge Boligsiden.dk.

Dragør Badehotel har også tændt godt op her i juletiden. På lang afstand ser man det gamle badehotel lyse op i de mørke aftentimer. Foto: DragørNyheder.dk

Afstemningens resultater
Afstemningen er foretaget blandt brugerne på Boligsiden.dk i perioden 22. november til 4. december 2018. I alt er der afgivet 1.086 svar til spørgsmålet:

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?