Saftig flæskesteg med knasende sprøde svær

Et PERFEKT RESULTAT ligger mange af os på sinde, når julemiddagen skal serveres for vores kære juleaften. Juleaften er lige om hjørnet, og hvad er mere nærliggende end at servere opskriften på en dejlig saftig flæskesteg med knasende sprøde svær.

Tryk her for at få opskriften på saftig flæskesteg med sprøde svær

8 gode råd til sprøde flæskesvær

Vil du gerne have succes med en flæskesteg med sprøde svær, skal du bare følge disse 8 råd:

  1. Sørg for at ridse sværen helt igennem uden at skære ned i kødet (få evt. slagteren til at gøre det for dig).
  2. Lad svinekammen stå på køkkenbordet uden indpakning i ca. en halv time.
  3. Drys sværen med salt og sørg for at komme godt ned imellem rillerne (denne del af processen er ret vigtig for et perfekt resultet, så brug gerne lidt tid på den del af forberedelserne).
  4. Sæt eventuelt et par laurbærblade eller hele nelliker imellem sværene.
  5. Læg flæskestegen i et ovnfast fad eller bradepande med vand i bunden og steg den efter anvisningen (se opskrift her, eller tryk på billedet herunder).
  6. Når stegen er færdigstegt, hældes stegeskyen fra (gem den til en lækker brun sauce).
  7. Er sværene ikke helt sprøde, skrues ovnen op på 250 grader (grill-funktion), indtil sværene bobler op og er sprøde. Hold godt øje hele tiden – det går hurtigt.
  8. Lad flæskestegen med de sprøde svær hvile utildækket på et skærebræt i 15-20 minutter inden den skæres i skiver og serveres.
Klik på billedet for at få opskriften på saftig flæskesteg med sprøde svær.

For os voksne er aftenens kulinariske højdepunkt julemaden, og hver familie har sine traditioner, hvad angår maden. For mig består den ultimative julemiddag af flæskesteg, andesteg og slagterens hjemmelavede julemedister. Hertil den traditionelle julerødkål, en frisk rødkålssalat med granatæble og appelsinfileter (ugens madtip i sidste uge), hvide kartofler, brune kartofler, franske kartofler, brun sauce med fløde lavet af stegeskyen, syltede asier, syltede agurker og ribsgele. Og desserten, risalamande med masser af flødeskum, mandelsplitter og vaniljekorn toppet med lun kirsebærsauce.

I opskriften giver jeg bud på ovnstegt OG grillet flæskesteg. Hvis I både skal have and og flæskesteg juleaften, kan flæskestegen eventuelt grilles mens anden ovnsteges.

Alle læsere her på DragørNyheder.dk ønskes en RIGTIG GLÆDELIG JUL. Må al den gode julemad bringe masser af madglæde.

Hvis du liker min Facebook-side vil du flere gange om ugen modtage inspiration til dejlige opskrifter. Du kan også følge min madblog på Instagram.

Vil du læse flere madtip fra Mette Forman kan du klikke her

Mette Forman
Madblogger
www.dehandlermestommad.dk

Facebook: www.facebook.com/dethandlermestommad
Pinterest: www.pinterest.com/dethandlermestommad
Instagram: www.instagram.com/dethandlermestommad

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »