Lufthavnen vært for nabomøde om lokalt taxi-problem

Onsdag aften var beboere fra Amager samlet til nabomøde afholdt af Københavns Lufthavn. Baggrunden for mødet var, at beboerne – på trods af forskellige initiativer – fortsat er generet af taxier i tomgang på de lokale veje. På mødet kom beboerne med deres forslag til, hvordan der kan dæmmes op for problemerne, meddeler Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.  

Forud for mødet lød beskeden fra passagerchef i København Lufthavn, Thomas Hoff Andersson: ”Vi stopper ikke, før alle taxier er med på vognen, derfor har vi brug for beboernes inputs”. Foto: Københavns Lufthavn

Over et varmt glas gløgg og et par æbleskiver blev taxiproblematikken i lokalområdet omkring Københavns Lufthavn diskuteret mellem Amager og Tårnbys beboere, Københavns Lufthavn og taxiselskaberne. På trods af tidligere initiativer fra lufthavnen og taxiselskaberne, herunder et større taxidepot og nyt IT-system med bedre prioritering af taxier, har beboere på Amager fortsat kunnet opleve ventende taxier langs de lokale veje.

Palle Christensen, formand for Taxa 4×35. Foto: Københavns Lufthavn

Amagers beboere blev derfor indkaldt til nabomøde i Vilhelm Lauritzens Terminal onsdag aften for at diskutere nye løsninger på taxiproblematikken. Forud for mødet lød beskeden fra passagerchef i København Lufthavn, Thomas Hoff Andersson: ”Vi stopper ikke, før alle taxier er med på vognen, derfor har vi brug for beboernes inputs”.

På mødet fik både beboere, lufthavnen og taxiselskaberne mulighed for at komme med deres synspunkter på problematikken, og der var bred enighed blandt taxiselskaber om, at der er brug for beboernes hjælp til at anmelde de sprukne kar i taxibranchen, for at selskaberne kan yde den bedst mulige service for kunderne.

Thomas Hoff Andersson er glad for at se så stor opbakning til arrangementet:

”Det var dejligt at se så mange af lufthavnens naboer til mødet. Taxiproblematikken har mange aspekter, og det er derfor en balancegang imellem beboernes og taxiselskabernes behov og ønsker. Problematikken skal løses sammen, og derfor var vi også glade for, at både beboerne og taxiselskaberne tog del i debatten, så vi kan komme videre med arbejdet” siger han.

Til mødet var borgmester Allan S. Andersen også tilstede for at overvære debatten, som specielt berører beboere i Tårnby Kommune.

Kilde: Københavns Lufthavn

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

 
 

Fik du læst?

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

Læs mere »