Dragørs Julekalender: ”Levende låger” nr. 23 – Badstuevælen

Dragørs Julekalender ”Levende låger” har hver da i hele december været på tur rundt i den gamle by til en ny levende låge. I dag var det låge nr. 23 der blev åbnet på Badstuevælen.

Postkort ca. 1905. Milepælen er placeret ca. 1½ mil fra Amagerport. Opsat i Kong Chr. VII’s regeringstid. Ud for Lillegade ses den høje vandposttype.

 af Dines Bogø

I dag var det en ultrakort tur. Arrangørerne Hanne, Helle, Søs, Marchen og Bente bød velkommen sammen med Axel.

Bente Walløe Poulsen, der også er formand for Amagermuseets Venner, er en af de meget aktive omkring ”Levende Låger”. (Foto: Dines Bogø).

Husorkesteret, Fin Alfred og Mogens underholdt og Erland sluttede af med Dragør fanfare.

Efter denne weekend nedtages de populære boder og i dag benyttede deltagerne lejligheden til at danse ind mellem boderne. Fin Alfred og Mogens spillede og deltagerne dansede rundt i store kæder. (Foto: Dines Bogø).

Badstuevælen

Når vejret er mere til stillestående lytning, kommer der nok en anledning, hvor vi kan høre mere om en af byens mange spændende pladser.

Peter var optaget. Cythia var ledsaget af søsteren Anja, der også nød den gode stemning. (Foto: Dines Bogø).

Var det her byens vise mænd(kvinder) sad på ”Tingstedet” og vedtog kloge beslutninger?

Var det på pladsen, der var et hus, hvor imødekommende damer kunne servicere lystige herrer? Har det noget at gøre med pladsens navn? Historien om imødekommende damer er fra en aut. turistguide, så måske er der lidt om det eller skal man have fantasien til hjælp?

Står 1½ milepælen præcis 1½ mil fra Amagerport. NEJ.

Ca. 1960. Slagter, købmand og i den høje ejendom middagskøkken ved fru Sørensen. (Foto: Tove Sørensen).

Har der været grønthandler, lingeri, skoforretning, slagter, købmand, folkekøkken, vognmandsforretning og bager på pladsen? JA.

Har der været en væl = vandhul. JA.

Næste Levende Låger

I morgen mandag er sidste dag og som mange nu er klar over, starter turen allerede den 24. december kl. 11.00.

1953. Facaden af Borgerforeningen og kig ned ad Vognmandsgade. (Foto har tilhørt Else Arnbo).
 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?