Eftermiddagskaffe hos Katrine Tholstrup (Liste C)

Lokalpolitikeren Katrine Tholstrup fra det Konservative Folkeparti (C) havde inviteret Dines Bogø til en kop kaffe og en snak om lokalpolitik. Her kan du læse hvad Katrine siger om det.

Katrine Tholstrup (medlem af byrådet for Liste C) bød på kaffe på sit kontor på A.P. Møllers Allé.

Af Dines Bogø

– I dag bor jeg igen i Dragør. Da jeg var 2½ år flyttede vi fra Fasanvænget til Rytterager. Her boede jeg og skolegang var på Store Magleby Skole. Efterfølgende har jeg boet flere steder i København, Odense og Tyskland.

– Så igen i Dragør et par steder fra 2006 og nu i lejlighed i Store Maglebygård i Møllegade.

Du er uddannet jurist (cand.jur.), merkonom og meget mere?

– Jeg arbejder som selvstændig juridisk rådgiver inden for erhvervsretten. Jeg har tidligere arbejdet med organisation og ledelse, hvor jeg blandt andet har været afdelings- og projektleder samt arbejdet med HR-udvikling og uddannelse.

Op til kommunalvalget var der flere kandidater, både kendte og nye ansigter, der var meget ”synlige” i valgkampen, men man så ikke mange plakater med dit navn og portræt? Et enkelt læserbrev og et par møder på gader og stræder blev det til?

Valget i november 2017

– Min valgstrategi, om man vil, var dialog. Blandt andet på sociale medier og i private samtaler med borgerne. Det er korrekt, at jeg kun havde ét læserbrev i perioden op til valget. Det omhandlede min aversion mod såkaldte mærkesager. Det er jo nemt at gå til valg på 3-4 populære emner, men det er jo typisk alt det andet der præger en valgperiode. Det var meget overraskende for mig, at jeg fik så mange personlige stemmer. Nogen vil måske mene, at det har spillet en rolle, at jeg var den kvindelige kandidat, der stod i toppen af Liste C kandidatliste. Personligt tror jeg, at vælgerne ønskede noget andet end en det vanlige i Kommunalbestyrelsen.

På ”Top-10-listen” med antal personlige stemmer er du nr. 5 med flere stemmer end borgmesterkandidaterne for Liste A og O?

– Som sagt, så tror jeg, at vælgerne ville noget andet, end hvad der var i KB. Der var også en del fra de andre partier der gik til valg på ”stem flere kvinder ind i KB”. Jeg var, og er, stærk modstander af kampagner som ”Stem flere kvinder ind i Dragør”. Det må være ens engagement, faglige viden og menneskesyn, der er afgørende. Jeg er ikke god til positiv forskelsbehandling på baggrund af køn.

Du har ikke direkte mærkesager, som enkelte andre i kommunalbestyrelsen havde?

– Overordnet vil jeg helst bruge min energi og mit mandat generelt til gavn for Dragør. Jeg har selvfølgelig nogle ideologiske holdninger der præger mit politiske arbejde. Jeg betragter mig selv som Social Konservativ, jeg går ind for regulering med måde, fri ejendomsret så længe det ikke generer andre, at vi skal hjælpe de der ikke kan selv, vi skal sørge for at skabe gode vilkår for børn, unge, skole, erhverv, kultur og fritid. Skal jeg vælge en ”mærkesager”, så vil det være at få et kulturhus i Dragør, hvor vi kan skabe liv og synergi mellem vores forskellige tilbud. Ældre i Dragør skal behandles godt. Derudover betyder ”ordentlighed” meget for mig – også når det kommer til en ordentlig tone indbyrdes og i medier.

Forstod, at du, som mange andre piger i Dragør, har redet. Er det stadig en hobby?

– Desværre ikke. Min ryg driller lidt. Da jeg var yngre spillede jeg fodbold i Dragør Boldklub, og her er jeg i dag træner for U10 pigerne.

Digerne i Dragør

Skal der bygges diger i Dragør. Hvor skal de ligge? Hvem skal betale?

– Der var jo et Dige-udvalg, men det blev nedlagt næsten med det samme. En lidt underlig disposition, da argumentet primært var, at sagen var færdigdrøftet. Det er jeg ikke enig i. Vi har i KB truffet en principbeslutning om et 100-års dige, og vi sidder da også alle med en stor rapport om digerne. Jeg er blot ked af, at udmøntningen af den rapport nu lader til blot at blive politisk, og ikke drevet gennem et udvalg bestående af andre end politikere. Der er jo mange interesser på spil her.

– Loven tilbyder et par muligheder for betaling herunder, at Kommunen kan pålægge de grundejere der bliver beskyttet af diget at betale. En form for proportional fordeling, hvor strandgrundende betaler mest osv. Min personlige holdning er at burde det være Region eller Staten der betaler.

Demokratiudvalg og samarbejde

Du sidder i det nye udvalg? Skal det være med til at indføre demokrati i Dragør?

– Desværre kunne jeg ikke deltage i besøget i Furesø Kommune, men jeg tror og håber, at udvalget kommer til at fungere. Havde Liste C haft ledelsen var det dog nok ikke blevet etableret. Det er et dyrt udvalg, men jeg er taknemmelig for, at de borgere der er udvalgt, er virkelig aktive.

Før valget sagde Kenneth Gøtterup flere gange, at man ikke ville komme til at se Liste C og T i tæt samarbejde. Er det historie nu?

– Det var i alle fald holdningen dengang. C havde gode dialoger med T under konstitueringsforhandlingerne, og jeg synes, at vi har et rigtig godt samarbejde i dag.

Hvordan samarbejder I 15 valgte generelt?

– Jeg kunne godt tænke mig, at der var mere samarbejde om politik. Jeg må indrømme, at jeg mest ser personlige årsager som grunden til, at vi ikke samarbejder mere. Man skal jo selvfølgelig huske på, at vi også er valgt til at være uenige. Det er nok ikke så populært at udtale sig om de andre partier, og jeg forsøger som oftest at holde mig fra det, men jeg oplever Liste T som meget velforberedte hver gang. På mine udvalgsområder er vi heldigvis enige om meget, men selv på de punkter vi ikke er enige, har jeg stor respekt for deres arbejde. Jeg oplever, at A ofte er meget ideologiske – også for meget efter min smag, men sådan er det jo nogle gange. Allan Holst kan, som den garvede politiker han er, altid vende og dreje et punkt så man næsten er mere forvirret, når han er færdig, men det er jo en del af ”gamet”, så at sige. Anne fra Liste O er meget præcis, og jeg har stor respekt for hende, selvom vi virkelig har nogle forskellige overbevisninger på flere områder. Liste V har haft nogle meget uheldige sager, hvor det i min optik er gået helt galt med kommunikationen. CWWP-projektet i særlig grad. Der er ikke nogen sportsgren der er bedre end andre, men at ville købe en grund og tildele millioner i midler til CWWP, når vi har så meget andet der desperat har brug for midler. Det er ”nice” og vi har alt for meget ”need” i Dragør.

Man hører ofte udtrykket, at der føres Liste A politik i Dragør?

– Ja, når folk spørger mig, hvem der har magten i Dragør, så svarer jeg ofte, at vi har et liberalt parti i spidsen, men kommunen fører socialdemokratisk politik. Baglandet hos DF (O) støtter tilsyneladende op, og så bliver det sådan. Det er ikke nemt at være Liste V i øjeblikket fornemmer man.

– Liste C og V burde være naturlige samarbejdspartnere, men sådan skulle det ikke være. Vi holder fast i vores borgerlige politik.

Er I altid enige internt i Liste C?

Du henviser til at Kenneth havde én gruppe før og en anden efter valget?

– Der er selvfølgelig punkter hvor vi ikke er enige, men det er vel naturligt. Vi har været gode til at få det diskuteret internt, men der har været et par gange, hvor vi måtte aftale at stemme frit. Derfor har jeg også to gange stemt anderledes end min gruppe i KB – det er jeg vist stadig den eneste i den nye samling der har. Det var første gang skoledistrikterne var oppe, og ved et forslag om en fælles pavillon for de kvoteflygtninge der bor ved Hollænderhallen. Jeg er konservativ, men jeg er også stemt ind på baggrund af mine værdier og grundlæggende holdninger. Man må turde stå fast en gang i mellem. Jeg kunne have ønsket mig, at nogle af de der stemte for f.eks. CWWP, men som siden offentlige har givet udtryk for, at de ikke ønsker den, også havde turdet.

Udvikling på havnen

– Liste C har foreslået et kulturhus og gerne på havnen. Vi har heller ikke noget mod husbåde og i princippet heller ikke boliger i lave bygninger tilpasset havnemiljøet og bygget i den traditionelle gule Dragør-stil. Vi vil gerne have mere liv på havnen.

– Der mange holdninger og det er ikke kønt at se, hvordan den debat om havnen har bølget frem og tilbage i årtier. Der mangler politisk lederskab og en erkendelse af, at man som politiker ikke kan træffe beslutninger alle er glade for.

– Jeg havde gerne set et bredere samarbejde. Det snævre flertal, der nu beslutter, tror jeg på mange områder, ikke er i overensstemmelse med det man generelt ønsker i Dragør.

Lokalarkivet

Hvordan opfatter du beslutningen om, at lokalarkivets funktioner skal flytte ud af Stationsvej 5 (Det gl. Rådhus)?

– Det havde det i udgangspunktet fint med. Vi havde fået at vide, at man ”blot” ville flytte funktionerne sammen i Sadolins Hus og det hele vil fungere videre? Efterfølgende har jeg fundet ud af, at man de facto nærmest har lukket arkivet, da arkiverne vil blive spredt, og de frivillige ikke længere ønsker at arbejde under de forhold. Det er meget, meget synd og et stort tab. Vi skal udvikle vores by, men samtidig også passe på vores traditioner.

Fremover

– Der er lidt dødvande i øjeblikket. Ekstra udgifter har givet udfordringer på budgettet. Havde Liste C været med, var besparelser og budget blevet sammensat på en anden måde.

– Nå vi kommer lidt længere frem, vil samarbejdet blive bedre, håber jeg.

Tak til Katrine Tholstrup og lad os håbe, at alle igen vil bruge de mange gode kræfter på noget, der er til gavn og glæde for Dragør og indbyggerne.

Seneste artikler

 

Fik du læst?