Forhøjet vandstand: Beredskabet sikrer Dragør Museum

Dragør vågnede sammen med en stor del af den danske befolkning op til stormflodsvarsling fra DMI. Vandstanden i Dragør har dagen igennem ligget godt én meter over normal vandstand. Når vandstanden over 1,2 meter over daglig vande så begynder alvoren og der træder det egentlig beredskab ind for at sikre borgere og bygninger. I Dragør håber beredskabet ikke det bliver nødvendigt.

Hovedstadens Beredskab leverede her til eftermiddag watertubes frem til havnen i Dragør. Foto: DragørNyheder.dk

Hovedstadens Beredskab leverede her til eftermiddag en container med vandspærrer – eller såkaldte watertubes, som skal forhindre vandet i at trænge videre frem. Det er særligt Dragør Museum på havnen som skal sikres mod altødelæggende vandmasser som kan trænge ind i den gamle historiske bygning.

Dragør Museum på havnen er en af byens markante ejendomme som beredskabet altid sikrer ifm stormflod og altødelæggende vandskader. Foto: DragørNyheder.dk

Indsatslederen fra Hovedstadens Beredskab oplyser at han ikke håber der bliver brug for at udlægge vandspærrer, men for en sikkerheds skyld er de leveret frem til Dragør i god tid. Stiger vandstanden yderligere kan det betyde store trafikale problemer og derfor har man hos Beredskabet sørget for at levere materiel ud i god tid.

Gummistøvlerne måtte frem til dagens vandretur på havnen. Flere veje var spærret pga de stigende vandmasser som nåede hele vejen indfor på Dragør Baadeværft. Foto: DragørNyheder.dk

Det har været et bemærkelsesværdigt syn som har mødt besøgende på havnen i Dragør i dag. Flere moler var gemt væk under vandmasserne, den gamle skurby sejlede praktisk talt rundt.

Foto: DragørNyheder.dk

En enlig parkbænk stod some et monument i Øresund og skuende mod svenskekysten.

En enlig parkbænk i Øresund. Foto: DragørNyheder.dk

Ejere af lystbåde og erhvervsfartøjer i havnen i Dragør bør tilse førtøjninger.

I den nye lystbådehavn bør ejere af lystbåde tilse fortøjningerne. Broen er under vand. Foto: DragørNyheder.dk
Nordre Mole i Dragør står ligeledes under vand. Foto: DragørNyheder.dk
 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?