75 skoleelever fra Dragør i lokal iværksætter-konkurrence

Hvad irriterer dig mest i hverdagen. Er det når du ikke kan finde et sted til hundens efterladenskaber på hunde-lufteturen, din yndlingsbluse, du ikke kan finde, madkassen, du har glemt derhjemme, cykelhjelmen eller et helt andet dagligt irritationsmoment?

Foto: Dragør Rotary

Sådan kickstartede de to lærere på St. Magleby Skole, Keiza og Kristoffer kick-off mødet den 19. december om at bringe iværksætteri ind i Dragørs skoler. Faktisk burde Iværksætteri være et fag på skoleskemaet. Det mener i hvert fald syv ud af ti iværksættere som Dansk Iværksætter Forening har spurgt. I samspil med de tre 6-klasser på St. Magleby Skole, starter Dragør Rotary Klub sammen med Dragør Kommune, Dragør Erhverv og Sydbank, Dragør et pilotprojekt over fire en halv måned, som afsluttes med præsentation af de bedste skoleiværksætter-projekter den 11. april 2019 på Dragør Skole.

Foto: Dragør Rotary

I samarbejde med de tre 6. klasser på St. Magleby Skole, kickstartede vi lige før jul skoleiværksætterprojektet for de cirka 75 elever og deres lærere. Temaet for klassekonkurrencen er ”Hvad kan du selv gøre for, at din hverdag bliver lidt lettere?” Nøgleordene i klassearbejdet er: Inspiration. Definition. Ide. Prototype og Evaluering, og så skal finalisterne selvfølgelig frem på scenen på Dragør Skole til Iværksætterfinalen. Er du Dragørs bedste iværksætter 2019?

Direktør Claus Arboe-Rasmussen, Dragør Rotary Klub gav samtidig et indspark til lokalt iværksætteri og hvorledes man kan bygge en mental bro mellem Dragørs skoler, erhvervsliv, kommune og borgere. Han understreger, at fantasien ikke sætter begrænsninger for 6-klassernes kreativitet. Ingen ideer er dumme, og det drejer sig om teamwork. “I skal give hinanden en High Five, for iværksætteri kræver masser af motivation og alle iværksættere har brug for et klap på skulderen. Det har I også, når I som klasse skal ”kæmpe” om at blive den bedste iværksætter-klasse”, siger Claus Arboe-Rasmussen.

De bedste skoleiværksætter-tiltag vil blive udvalgt til selve finalen i april, hvor også Dragørs Bedste Iværksætter 2019 blandt de ældre, kåres. Den klasse, der vinder får 2500 kroner til klassekassen plus et diplom. Mon ikke vi har alle Dragørs skoler med i konkurrencen i 2020″, siger Claus Arboe-Rasmussen.

Kilde: Dragør Roary

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?