English por favor – her er de største rejsedestinationer

Danskerne kan ikke få nok af London og Spanien når der skal vælges rejsedestinationer. Sidste år blev et rekord år for Københavns Lufthavn med over 30 millioner rejsende. London beholder den gule føretrøje og er stadig den suverænt største destination med knap 2,3 millioner rejsende. Når det gælder sol-ferier siger danskerne helst por favor og rejser til Spanien, viser en opgørelse fra Københavns Lufthavn.

På de direkte flyrejser ud af Europa, er New York i førertrøjen. Tyrkiet er årets højdespringere og på de lange solrejser er Thailand i top.

Kilde: Københavns Lufthavn

Yes! Danskerne er verdens femte bedste til at tale engelsk, udover de engelsktalende lande naturligvis. Men der burde være gode muligheder for at rykke endnu højere op på ”EF Education First” listen, hvis man ser på årets rejsevaner, skriver Københavns Lufthavn i deres pressemeddelelse og fortsætter;

”Danskerne kan ikke få nok af hverken London eller New York. Udover at det er to spændende metropoler med talrige tilbud om kultur, underholdning, historie, mad og sport, så spiller det engelske også en rolle. Alt er lidt nemmere, når man på en storbyferie forstår sproget og kan læse både skilte, aviser og menukort,” siger Peter Krogsgaard, der er kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

London er trods en mindre tilbagegang på 2 procent stadig den suverænt største direkte rute til og fra Københavns Lufthavn med 2,3 millioner rejsende. Samlet er Storbritannien største rejseland med 3 millioner passagerer.

London indtager en klar første plads for danskernes rejselyst. Foto: SAS PR

På årets top 10 liste ligger også byer som Frankfurt, Helsinki, Amsterdam og Paris. At de ligger så højt skyldes blandt andet, at mange flyver fra CPH via de andre store lufthavne og videre ud i verden.

1,1 millioner flere rejsende i 2018
Samlet rejste 30,3 millioner til og fra Københavns lufthavn i 2018, svarende til godt 1,1 millioner flere rejsende end i 2017.

Når det gælder flyrejsen sydpå er Spanien topscore og nummer to på listen med 2,6 millioner rejsende.  Malaga voksede med 6,2 procent til 604.000 rejsende og en plads på top 10 listen.

Lidt længere nede af listen følger Barcelona med 491.000 og Palma de Mallorca med 418.000. Alicante og Grand Canaria er også blandt destinationer med flere end 100.000 rejsende med henholdsvis 266.000 og 238.000 rejsende.

”Spanien har virkelig noget for enhver smag og pengepung, uanset om ferieønskerne står på kultur og gastronomi i verdensklasse eller sol og afslapning i trygge omgivelser,” vurderer Peter Krogsgaard.

Også Tyrkiet gjorde i 2018 comeback efter flere års tilbagegang med 15 procent flere passagerer. Istanbul voksede med 4,0 procent til 502.000 rejsende. Sommerdestinationerne Antalya og Gazipasa voksede med henholdsvis 35 og 73 procent til samlet 215.000 rejsende.

Stor vækst på rejser udenfor Europa
På de lange direkte flyrejser fra København og ud af Europa, er New York årets største destination med 387.000 rejsende, en vækst på 6,2 procent.

Foto: SAS PR

”Der er i dag 10 direkte ruter fra byer i USA til Københavns Lufthavn. Det er stærkt medvirkende til, at vi sidste år rundede en million amerikanske ferie- og forretningsrejsende, der flyver til Danmark,” fortæller Peter Krogsgaard.

”Når danskerne rejser ud af Europa på jagt efter sol og varme står der Asien og især Thailand på boardingpasset”

Der fløj 269.000 på de direkte ruter til Bangkok og 65.500 til Phuket og Krabi. Dertil de titusinder, der flyver til Thailand via Dubai eller Doha i Mellmøsten. Samlet fløj der 670.000 på ruterne til de to golfstater, hvoraf de fleste skifter fly og rejser videre til Asien eller Afrika.

Også trafikken til Kina voksede med 10 procent til 314.805 passagerer. Det skyldes ikke mindst udvidelsen på ruten til Beijing, hvor Air China nu også flyver sammen med SAS. Antallet af passagerer på ruterne til Kinas hovedstad voksede med 20 procent i 2018.

Kilde: Københavns Lufthavn

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?