Det er nu du kan spare penge på dit huskøb

Hvis du vil spare penge på dit huskøb, bør du købe det i starten eller slutningen af året. Det skriver boligportalen Boligsiden.dk i en ny opgørelse baseret på salgspriser i perioden 2010-2018.

Foto: Pernille Harting Frandsen (Boligsiden.dk)

Skal du købe hus, skal du overeje husets stand, pris og beliggenhed. Du skal snakke lån og finansieringsform med dit pengeinstitut. Og du skal også overveje forhandlingstaktik og muligheden for at få nedslag, så du føler, når du sætter din underskrift på købsaftalen, at du har gjort en god handel, skriver Boligsiden.dk i en pressemeddelelse.

Men det er slet ikke det hele. For ifølge opgørelsen fra Boligsiden.dk skal du derudover overveje timingen. Det er nemlig ikke lige meget, hvornår på året, du køber viser opgørelsen som er baseret på salgspriser på alle hussalg fra 2010 til 2018. Ifølge Boligsiden.dks opgørelse er boligerne 3,8 procent dyrere i juni end i december.

”Hvis du har kig på et hus, så har du en god forhandlingsposition her i januar, for der er ikke så mange købere på markedet som i sommerhalvåret, og derfor kan du have held til at slå mere af prisen. Der er sæson i priserne på huse, og det bør du udnytte som køber. Så har du rettet sigtet ind på et hus, du vil have, giver det ikke mening at vente. Det bliver dyrere, jo mere fremskreden kalenderen bliver,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør og boligøkonom hos Boligsiden.dk.

 
 

Seneste artikler

 
 
 

Fik du læst?

Kejserinde Dagmar i Sundby

På torsdag 14. oktober fra kl. 19 fortæller forfatteren Maria Helleberg om Kejserinde Dagmar af Rusland i Historieklubben i Kvarterhuset/Sundby Bibliotek i Jemtelandsgade 3. Der

Læs mere »