Russisk fragtskib grundstødt nord for Dragør

Søndag middag grundstødte et 89 meter stort russisk fragtskib lidt nord for  øresundstunnellen. Skibet Alexander Tvardoskiy var på vej fra Riga i Letland til Goole i England med en ladning træ.

Foto: Forsvaret

Skibet grundstødte på 4 meter vand efter et teknisk svigt hvor kaptajnen mistede kontrollen med skibet som derefter langsomt drev på grund. Ganske udramatisk ifølge forsvaret. Forsvaret overvågede området med skib og helikopter og meddelte på twitter at der ikke var tegn på olieudslip i forbindelse med grundstødningen.

På Marinetraffic.com kan man se skibets sejlrute og her er det tydeligt at skibes kurs afviger nord for øresundstunnellen hvor det grundstødte søndag middag. Kort: Marinetraffic.com

Ved 13.30 tiden søndag kom skibet fri af ved egen kraft og er sejlet til en ankerplads ud for Københavns havn hvor Forsvaret tilbageholder skibet indtil det er blevet undersøgt yderligere af bl.a. dykkere som skal kontrollere skibet for skader under vandlinjen inden det får tilladelse til at sejle videre.

Seneste artikler

 

Fik du læst?