320 elever og 25 virksomheder mødes til Karrieremesse i Dragør

Onsdag den 23. januar er der karrieremesse for Dragør Kommunes 8.-10. klasser. Messen foregår i Hollænderhallen kl. 13.00-15.00, og en del af kommunens erhvervsdrivende deltager, skriver arrangøren bag Karrieremessen i en pressemeddelelse.

(Foto: Dragør Kommune)

For folkeskolens ældste klasser fylder valget af ungdomsuddannelse meget.

Et nyt karrierelæringsprojekt i Dragør flytter fokus fra det endelige valg til den læring, der foregår på vejen dertil. For de fleste af kommunens 8.-10. klasser er startskuddet den karrieremesse, de skal til onsdag den 23. januar. Her vil de få viden om, hvad karrierelæring er, lytte til lokale kræfter, som i bedste “Mads og Monopolet”-stil diskuterer unges karrieremuligheder, de vil besøge lokale erhvervsdrivendes stande samt være aktive i ungdomsskolens karriereløb. Rent fysisk er Hollænderhallen opdelt i tre dele, hvor der vil være mange fotomuligheder, f.eks. af elever, som besøger stande eller er i aktivitet.

I alt vil omkring 320 elever møde 25 erhvervsdrivende i løbet af den 2 timer lange seance kl. 13.00-15.00 i Hollænderhallen, idet messen samler alle kommunens 8.-10. klasser. Eleverne får inputs ud over, hvad en sædvanlig skoledag tilbyder, og de erhvervsdrivende hjælper med at løfte det sociale ansvar over for unge i kommunen.

Karrieremessen, som er den første af sin art, er blevet en realitet, fordi Store Magleby Skole prioriterer karrierelæring, og to lærere på skolens er initiativtagere til og tovholdere på messen.

Ønsker du at vide mere kan du kontakte arrangøren: Kezia Bidstrup og Christiane Due-Nymark på e-mail: kmesse2791@gmail.com

Seneste artikler

 

Fik du læst?