Stor overraskelse da Carol Conrad spillede i en fyldt festsal

Lokalhistorisk Forening havde indbudt til festaften på Wiedergården tirsdag den 22. januar med Pianisten Carol Conrad. En festlig aften som skulle vise sig at byde på en stor overraskelse.

Carol Conrad spillede og underholdt i en fyldt festsal på Wiedergården. Pludselig overraskede hun publikum og bød velkommen til tenoren Thomas Peter Koppel. (Foto: Dines Bogø)

Af Dines Bogø

Carol Conrad, der kommer fra USA, har boet i 25 år i Dragør, men for første gang underholdt hun i Dragør

Ind imellem Carol Conrad fortalte om sin opvækst med klaverspil fra 3-års alderen, lyttede vi også til korte musikstykker bl.a. af Frédéric Chopin, Scott Joplin og Claude Debussy, der har relation til Carols liv og uddannelse i USA.

Carol Conrad fortalte, at det er først gang, at hun spillede i Dragør til et arrangement med det lokalhistoriske i fokus. (Foto: Dines Bogø).

Carol fortalte om, da hun flyttede til Hollændervej i Dragør for 25 år siden. Senere Nordre Tangvej, Skipperstræde og Birkeengen. Nu på Fasanvænget i næsten 10 år.

Stemningen var høj ret tidligt i den fyldte sal. (Foto: Dines Bogø).

Flere husker Carol også fra Sejlklubben og Hans Bischoff fra Skipperstræde hilste på sin tidl. nabo.

På sangens vinger

Da vi gik over til anden halvdel, fortsatte Carol Conrad med at spille, nu til sange i det omdelte sanghæfte, fremstillede til denne aften.

93 deltagere sang med på sangene i det omdelte sanghæfte. Svært at sidde stille hele tiden. (Foto: Dines Bogø).

Claus Ehlers fortalte om de enkelte sange og relation til Amager. Christianshavn, Kongelunden, Dragør Sangforening, Dragør, Øresund, Film i Dragør, Søvang, Dragør Søbad og vinterbaderne, Saltholm og Amagerland.

Heldigvis var det muligt at smøre halsen og det var der rigeligt brug for.

Lokalhistorisk Forenings formand Claus Ehlers takkede Carol Conrads med bogen ”Amager – den lysegrønne Ø”. Fra Lokahistorisk Arkiv havde Dines Bogø skaffet sang- og nodehefter og en CD med lokal musik og sang. (Foto: Dines Bogø).

Aftenens overraskelse

Carol Conrad mente, at vi skal have lidt at varme os på, så hun startede med at spille ”Granada” og pludselig stod operasangeren Thomas Peter Koppel i salen og sang med på operettenumrene.

Aftenenes overraskelse. Pludselig stod tenoren Thomas Peter Koppel på “scenen” sammen med Carol Conrad. (Foto: Dines Bogø.

Det blev til flere numre sammen med Carol Conrad og til sangen ”Den allersidste dans” fra Mød mig paa Cassiopeia (1951) blev der danset med.

Carol Conrad og Thomas Peter Koppel fortalte om oprettekompagniet, der bl.a. kommer til Kastrup næste år, men mange gav udtryk for, at så længe kunne vi ikke vente på et gensyn med parret.

Carol Conrad og Thomas Peter Koppel med aftenens initiativtagere Claus Ehlers og Dines Bogø. (Foto: Ole Larsen).

Det omdelte sanghæfte findes på foreningens netside og sendes efter anmodning i papirudgave til medlemmer, der ikke kunne deltage i festaftenen.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?