Vellykket karrieremesse i Hollænderhallen

Onsdag den 23. januar træder alle elever fra Dragørs 8., 9. og 10. klasser ind i Hollænderhallen til en Karrieremesse. Det er første gang der bliver der afholdt en tværkommunal karrieremesse, der skal inspirere de unge til, at vælge den karriere der passer bedst til dem.

Privatfoto

Indlæg skrevet af elever og lærere på Store Magleby Skole som deltog i “K-Messe 2791”

K-Messe 2791

Karrieremessen ”K-Messe 2791” blev et vellykket event, hvor lokalsamfundet bakkede op med erhvervsdrivende, uddannelsesrådgivning, Ungdomsskole og iværksættere med stande, suppleret med inspirerende oplæg fra unge erhvervsdrivende.

Privatfoto

Det blev en storslået manifestering af den åbne skoles positive elementer og et bevis på, at det kan lade sig gøre at stå sammen, inddrage det nære samfund og arbejde for, at de unge på kommunens skoler bliver bedre gearet til at træffe de rigtige personlige valg med henblik på ungdomsuddannelse og arbejdsliv. Alt sammen planlagt og håndholdt af Kezia og Christiane, der til dagligt er lærere på Store Magleby Skole.

Privatfoto

Der var mange forskellige aktiviteter i Karrieremessens tre områder. I oplægsområdet var eleverne optaget af at høre Kezia og Christianes morsomme velkomst og inddragelse af deres egen livshistorie. Desuden fortalte formand for Dragør erhverv, Rasmus G. Nielsen om sin egen karrierevej. Fremtidsforsker Anne Skare Nielsen, entreprenør Sebastian Holst og Dragørs Turist- og erhvervschef Claus Rex, debatterede forskellige dilemmaer, der kan opstå i de unges søgen efter vejen videre fra folkeskolen. Det hele var krydret med Kahoot for at samle op på informationerne.

Privatfoto

Ungdomsskolen stillede op med en aktivitet i et af områderne, hvor eleverne skulle samarbejde om at finde ud af, hvilket erhverv forskellige personer på de illustrerede brikker havde.

Privatfoto

Eleverne var meget interesseret i standene i det sidste område. Der var repræsentanter fra mange forskellige karriereveje som gjorde at der var noget for alle.

Det sagde eleverne om K-Messe 2791:

“De forskellige karriereboder havde en masse ting for at fange vores opmærksomhed”, udtaler Maria og Matilde, elever fra Store Magleby Skole.

Oscar og Gabriel siger: “Det var en karrieremesse for at hjælpe unge og give dem et indblik i erhvervslivet, hvor folk fra forskellige brancher kunne forklare om deres arbejde”.

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?