SAS støtter de Skandinaviske OL-tropper med ny historisk aftale

For første gang nogensinde har de tre nationalolympiske komitéer i Danmark, Sverige og Norge indgået en fælles olympisk partnerskabsaftale. SAS-partnerskabet dækker sommerlegene i Tokyo 2020 og vinterlegene i Beijing 2022 og SAS bliver dermed hovedpartner for de Skandinaviske Olympiske Komitéer.

Det er et unikt internationalt partnerskab SAS indgår med de tre skandinaviske olympiske komitéer, Dansk Idrætsforbund, Norges Idrætsforbund, olympiske og paraolympiske komité og Sveriges Olympiska Komitté og bliver dermed hovedsponsor for de skandinaviske olympiske komitéer. Med dette initiativ vil SAS støtte OL-tropperne i Danmark, Norge og Sverige på deres rejse mod de Olympiske Lege, står der i en pressemeddelelse fra SAS.

 

Samarbejdet med de skandinaviske olympiske komitéer løber frem til 2022 og indebærer støtte til de tre forbund under forberedelserne til OL, samt at SAS flyver deltagerne til og fra de olympiske destinationer. Det er første gang de tre olympiske komiteer har valgt en fælles skandinavisk partner.

Samarbejdet med de olympiske komitéer er én af flere måder, hvorpå SAS promoverer Skandinavien herhjemme og ude i verden. Værdier som respekt for individet og venskab over grænser er stærke i Skandinavien og er noget, som SAS deler med OL-organisationen.

 

“Vi ønsker, at mennesker skal blive ved med at mødes på tværs af landegrænser. Vi gør det muligt at rejse til, fra og rundt i Skandinavien på en bæredygtig måde, og det er med til, at vores fælles skandinaviske værdier bliver bragt med ud i verden. Med SAS’ moderne flåde med miljøeffektive fly og biobrændstof til OL-destinationerne, sørger SAS for, at de skandinaviske OL-deltagere får mulighed for at rejse på en mere klimavenlig måde”, siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.

“I DIF er vi helt oppe at flyve over den fælles skandinaviske partnerskabsaftale med SAS. Partnerskabsaftalen giver os først og fremmest mulighed for at hjælpe vores atleter i forberedelserne frem mod OL. Samtidig sikrer aftalen os god og pålidelig transport til og fra de olympiske destinationer. Jeg er sikker på, at vi vil få et udbytterigt samarbejde med SAS”, siger formanden for DIF og den nationalolympiske komité i Danmark, Niels Nygaard.

Verden bliver stadig mere globaliseret, digitaliseret, men også polariseret, og derfor vil SAS understrege vigtigheden af internationale møder for at skabe forudsætninger for en bæredygtig udvikling i verden. At mødes, udveksle erfaringer og dele værdier gør verden bedre – og det er noget, som rejser og fly muliggør.

SAS har siden starten af 1946 bidraget til at opbygge og fastholde billedet af Danmark, Norge og Sverige som ét samlet Skandinavien, én region med fælles værdier i omverdenens øjne. Det er første gang, at de tre forbund nu vælger én fælles skandinavisk samarbejdspartner.

Olympiske partnere i Danmark

Aftalen med SAS, som løber fra 2019 til 2022, er indgået af DIF og Team Danmarks fælles marketingselskab, Sport One Danmark, der varetager idrættens kommercielle interesser. De olympiske partnerskaber er baseret på individuelle løsninger for at få det perfekte match.

Olympiske partnere:

Ørsted
KIRKBI A/S
Føtex
Netto
Bilka
BESTSELLER
Toms
Arla
ISS
Toyota
SAS

Yderligere kommentarer:

Niels Nygaard, formand for DIF og Dannmarks nationalolympiske komité, 20737112

Kilde: SAS/DIF

Seneste artikler

 

Fik du læst?