Tandpine i Tårnby: Tandplejen presset i bund

Tårnby: Tandplejen i Tårnby er så presset at over 500 børn og unge ikke har været til rutine-tjek hos tandplejen i to år.  Ifølge Sundheds- og Omsorgsudvalget i Tårnby er det 521 børn og unge i kommunen der ikke er blevet indkaldt til undersøgelse indenfor de sidste 2 år, skriver TV2 Lorry.

 

“Det er fuldstændig uacceptabelt”, siger Dorthe Hecht, medlem af Økonomiudvalget og Sundheds- og Omsorgsudvalget i Tårnby Kommune til TV2 Lorry.

Årsagen til, at så mange børn og unge ikke er blevet indkaldt til et almindeligt tandlægetjek er, at kommunen har svært ved at rekruttere og fastholde tandlæger.

Lavere løn til tandlæger i Tårnby

I Tårnby Kommune får de kommunale tandlæger en lavere løn end tandlæger i andre kommuner i Region Hovedstaden, skriver TV2 Lorry videre. Et politisk flertal har tidligere besluttet, forsøge at løse rekrutteringsproblemet ved hæve tandlægelønnen fra december 2018.

Problemstillingen med de manglende tandlæger i Tårnby Kommune bliver taget op på næste Økonomiudvalgsmøde og ifølge Dorthe Hecht skal der allerede nu gøres endnu for at få ansat flere tandlæger, skriver TV2 Lorry.

Tårnby Kommune håndterer alle akutte børne- og ungepatienter. Hvis den kommunale tandpleje ikke har tid så dækker kommunen helt eller delvist udgifterne for en behandling i den private tandpleje.

Ingen tandpine i Dragør

“I Dragør har vi vores egen tandpleje og vi har ikke haft problemer med at rekruttere tandlæger. Alle skolebørn får idag de relevante tandeftersyn og behandlinger. Så det er ikke en problemstilling i Dragør. Vi mangler dog p.t. en klinikleder”, oplyser Nicolaj Bertel Riber (S), formand for Social- og Sundhedsudvalget i Dragør til DragørNyheder.

Borgmester i Tårnby Allan S. Andersen siger til TV2 Lorry, at problemet med at så mange børn må vente på tandlægeundersøgelser i kommunen, udover mangel på tandlæger, også skyldes at patienterne ikke dukker op til deres behandlinger og kommunen har derfor iværksat en række tiltag, der skal minde forældre om deres børns tandlægetider.

“I forhold til at minde børn og forældre om tandlægetider overvejer vi at bruge et SMS system når vi samler tandplejen på Nordstrandskolen fra sommeren 2019”, oplyser Nicolaj Bertel Riber.

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?