Tagterrasser og altaner til debat blandt borgere

I de senere år har Dragør Kommune modtaget et stigende antal ansøgninger fra boligejere om tagterrasser og altaner i 1. sals højde i kommunens villaområder. Kommunen oplyser at der samtidig er der en tendens til, at altaner og tagterrasser bliver anvendt som en udvidelse af husets dagligstue, og derfor indrettes og bruges mere end før.

 

Det betyder, at der bygges tagterrasser og altaner, der både i størrelse, placering og udformning skiller sig ud fra naboområdet og giver udfordringer i forhold til det gode naboskab, særligt i forhold til indbliksgener, skriver Kommunen i en meddelelse og inviterer nu borgerene i dialog om fremtidens regler for tagterasser og altaner.

Grundejere og andre interesserede kan nu få indflydelse på, hvordan tagterrasser og altaner i en stor del af Dragørs boligområder i fremtiden kan og skal se ud. Det sker ved en indledende høring om, hvilke krav er rimelige at stille til størrelse, placering, udseende mv. i Dragørs forskellige villaområder.

I de gældende lokalplaner for villaområderne i Dragør er der ikke fastsat særlige regler for,
hvordan tagterrasser skal placeres, og hvor store de må være. For at undgå fremtidige
nabokonflikter og klager, ønsker kommunalbestyrelsen derfor, at få udarbejdet en
temalokalplan for kommunens villaområder. Denne skal sætte specifikke krav til omfanget og placeringen af tagterrasser og altaner. I lokalplanen vil der også blive set på, hvordan tagterrasser og altaner bedst tilpasses den byggeskik, der kendetegner det enkelte kvarter.

Kommunen vil gerne høre din mening

Send dine kommentarer og idéer til Plan og Teknik på mail-adressen pt@dragoer.dk frem til den 1. marts 2019.

De modtagne synspunkter vil indgå i kommunalbestyrelsens overvejelser om indholdet i en kommende temalokalplan.

Du kan se mere om baggrunden, lokalplanovervejelser, dilemmaer i folderen her. Du kan også se de berørte villaområder i kommuneplanens rammer s. 7 her. 

Kilde: Dragør Kommune

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?