Rejser til Asien trækker væksten i Københavns Lufthavn

Knap to millioner rejste gennem Københavns Lufthavn i januar måned. Det er 2,3 procent flere end samme måned sidste år. Fremgangen er især drevet af de lange rejser til Asien. Doha i Qatar er på top-10-listen for første gang, skriver Københavns Lufthavn i en frisk pressemeddelelse med offentliggørelse af januar måneds trafiktal.

Foto: CPH / PR

I alt tjekkede 1.972.167 igennem terminalerne på årets første måned:

“Det er især den voksende lyst til at rejse langt, der driver fremgangen i antallet af rejsende. Antallet af passagerer på en af januars 36 lange ruter ud af Europa voksede med 13,6 procent,” siger Thomas Woldbye, administrerende direktør.

På top-10-listen over de mest populære destinationer er Doha med for første gang. Her flyver Qatar Airways via deres hub i Hammad International Airport de rejsende videre til især Asien. Flere end 8 ud af 10 rejsende til Doha flyver videre til f.eks. Bali og Thailand.

“En ganske stor del af rejserne til Asien er i dag via de store hubs i Mellemøsten. Siden Qatar Airways i sensommeren gik fra 14 til typisk 18 ugentlige afgange, er trafikken til og via Doha vokset – i forhold til januar sidste år med knap 32 procent til i alt 42.000 rejsende,” siger Thomas Woldbye.

Vokseværket på lange ruter smitter af på antallet af transferpassagerer, der flyver på de korte ruter ind til København og direkte videre ud i verden. Væksten i transferpassagerer landede på 6,3 procent.

“Vi kan se bag tallene, at væksten i transfer især er drevet af ruterne til Kina, Indien og USA – ikke mindst SAS’ rute til Hong Kong. Dertil kommer de, der flyver ind til CPH for at rejse videre til et af de store hubs i Mellemøsten,” siger Thomas Woldbye.

SAS står for 80 procent af transfertrafikken i København, mens flyselskaber som Air Canada, Air China, Air India og Qatar Airways også er med til at trække væksten i transfertrafikken i januar.

Indenrigstrafikken faldt i januar med 6,2 procent til 114.415. Det skyldes blandt andet, at flyselskaberne har 3,7 procent færre afgange.

Kilde: Københavns Lufthavn

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?