Ørnens Dag: Oplev Nordeuropas største ørn i Naturpark Amager

Tag børnene i den ene hånd og kikkerten i den anden, når Dansk Ornitologisk Forening (DOF) holder åbent “hus” på Ørnens Dag. Det gør de søndag 24. februar hvor DOF endnu en gang slår dørene op til storslåede oplevelser ved Ørnens Dag over hele landet. Du kan besøge et af arrangementerne, hvor kompetente fuglefolk vil fortælle om – og forhåbentlig fremvise – de store vingefang.

Foto: DOF / Erik Biering

Ørnens Dag i Naturpark Amager

SØNDAG 24. FEBRUAR 2019 KL. 10:00 – 14:00

Siden 2013 har et havørnepar holdt til på Vestamager, hvilket giver københavnerne muligheden for at opleve ” den flyvende dør”, lige op ad hovedstaden. I 2018 lykkedes det for første gang det gamle par, at få en unge på vingerne. (læs mere her)

Foto: DOF

DOF håber på dejligt vejr og at havørnene er hjemme denne “Ørnens Dag”. Ud over havørne byder lokaliteten på Amager også på dådyr og en masse af andre spændende fugle såsom forskellige ænder, rovfugle, gæs og svaner. Så uanset hvad, er der nok at kigge på denne sidste søndag i februar.

FAKTA OM HAVØRNEN

Vingefang: 200-245 cm
Længde: 70-90 cm
Vægt han: 3.100-5.500 g
Vægt hun: 4.100-7.000 g
Ynglealder: 5 år
Kuldstørrelse: 2 æg
Antal kuld: 1
Rugetid: 35-36 dage
Ungetid: 70-90 dage

Repræsentanter fra DOF vil stå klar med teleskoper og kikkerter, for at fortælle succeshistorien om den genindvandrede havørn samt svare på fuglespørgsmål. I år har DOF desuden et tilbud til børn mellem 6 og 12 år i form af DOF’s nyopstartede Ørneklub.

TILMELDING: Ingen tilmelding
KONTAKT: Mads Oddershede, 21682862 (mads.oddershede@dof.dk)

MØDESTED:

Sydtårnet på Vestamager. Hvis man kommer I bil, er det muligt at parkere for enden af Frieslandsvej og gå der fra.

Klik på billedet for at se stort kort

Fik du læst: Havørneunge på vingerne i Kongelunden

Seneste artikler

 

Fik du læst?