Forberedelserne til Fastelavn

Vi har været på Amagermuseet og set forberedelserne. I Dragør var der også gang i forberedelserne. I morgen søndag besøger rytterne fra Dragør mange steder i byen inden selve arrangementet ved Blushøj kl. 16.00.

Foto: DragørNyheder.dk

Af Dines Bogø

Ridende Politi

Ofte møder man vores ridende politi på vejene i Dragør. Spurgte dem i dag på Jægervej om de på et tidspunkt skal ride i spidsen for fastelavnsrytterne.

Måske engang, men så skal de være iført festlig paradeuniform.

De altid smilende ryttere kunne man i dag møde bl.a. på Jægervej og Engvej. Foto: Dines Bogø

På Engvej var der gjort klar med flagstænger og afspærringer. I morgen vil der være fyldt med forventningsfulde tilskuere på Engvej og den gamle Blushøj.

I dag stille og roligt. I morgen søndag sort af mennesker fra kl. 16.00. Foto: Dines Bogø

Det sker på Kongevejen

Mange, som Hanne og Hans, skulle se filmen ”Green Book” i Dragør Bio. Foto: Dines Bogø

Traditionen tror besøger rytterne også Cythia og Peter. I dag blev der pyntet op i ”storstuen”. Utrolig flotte genstande og de fleste kan Cythia fortælle en særlig historie om.

At Østersiden i Store Magleby har deres egen Fastelavnsforening har jeg ikke hørt om eller glemt, at jeg har hørt om.

En ”Kæphest” af nyere dato og fastelavnskølle fra Østersidens Fastelavns Forening. Foto: Dines Bogø

Om tirsdagen rider man på ”kæpheste”. Kan være vi får lidt mere at vide om den tradition?

Fra udstillingen. Foto: Dines Bogø

Cythia startede i sin yngre dage, som ”hestepige” og ved senere lejlighed vil Cythia fortælle mere om dengang- Måske op til fastelavn næste år i Lokalhistorisk Forening.

Sans for detaljer. Bl.a. rester af den tønde, der blev brugt, da Store Magleby i 1996 markerede 475-års jubilæum udlånt af Poul Hansen. Foto: Dines Bogø
 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?