Årets Tøndedronning: “Det er meget ærefuldt”

(OPDATERET) Dragør dannede søndag endnu engang den smukkeste ramme for årets fastelavnsridt hvor 29 ryttere, med en klar overvægt til de kvindelige, fra tidlig morgen, red rundt i Dragørs gader og stræder hvor de besøgte venner og støtter med skålsang inden den store finale på Engvej, hvor den flot dekorerede tønde blot ventede på fastelavnsrytternes ubamhjertige kølleslag. (Opdateret med stort galleri sidst i artiklen)

Der var smæk for skillingen på Engvej hvor 29 ryttere dystede om årets pokal. Foto: DragørNyheder.dk

Med kun fem mandfolk i flokken var der stor sandsynlighed for at vinderslaget igen i år skulle leveres af en kvinde. Og sådan blev det! Lisbeth Nielsen satte et tørt og præcist hug ind på den sidste pind så det splintrede om ørerne på tilskuerne inden de alle brød ud i jubel og klapsalver til ære for den nye Tøndedronning.

En stolt og ærefuld Lisbeth Nielsen med beviset på at hun havde det sidste slag i dagens fastelavnskamp på Engvej og dermed Tøndedronning anno 2019. Foto: DragørNyheder.dk

Lisbeth Nielsen deltog for 10. gang i det traditionsrige fastelavnsridt og kunne dermed fejre sit 10-års jubilæum med den ypperste ære og stolthed som tøndedronning.

“Det er meget ærefuldt”, sagde Lisbeth Nielsen da hun blev spurgt hvordan hun havde det.

Tidligere på dagen kunne man opleve det flotte optog af fanebærer, ryttere og musikvogn. Kl. 15.10 var der skålsang på Kongevejen til ære for Cythia og Peter som traditionen tro altid trækker mange gæster og tilskuere til et glas, musik og sang.

Foto: DragørNyheder.dk
Cythia og Peter Bech foran huset på Kongevejen. Der fuldt hus og punch i stride strømme. Foto: DragørNyheder.dk

I linket nedenfor kan du se mange flere billeder fra fastelavnssøndag i Dragør:

Klik på billedet for at se galleriet fra fastelavnssøndag i Dragør. Fotos; Dines Bogø
 

Seneste artikler

 

Fik du læst?