Hjemmelavet bearnaisesauce

Er du en smule frankofil, eller nærer du bare stor kærlighed til det franske køkken, så har du måske også lyst til at lægge ambitionsniveauet en smule højere næsten gang, der skal serveres bearnaisesauce hjemme hos dig. Erstat pulversovsen fyldt med smagsstoffer og e-numre med en ægte bearnaisesauce lavet helt fra bunden.

Vores sydeuropæiske venner har gennem flere hundrede år serveret den emulgerede let syrlige og fedmefulde sauce med smør, æggeblommer og frisk estragon som “smørelse” til en god bøf. Alle kender nok den klassiske franske spise Bøf Bearnaise, som er bøf med pommes frites og bearnaisesauce.

Hjemmelavet bearnaise kan også serveres til en kalveculotte med hvidløg og citrontimian, et stykke kyllingebryst med bacon eller serranoskinke, en god hakkebøf eller ovenpå den danske klassiker – biksemad.

En rigtig god hjemmelavet bearnaisesauce laves helt fra bunden, hvor der lægges ud med at koge en essens. Smagen bliver meget mere intens og ægte, og det er på ingen måde svært. Et godt tip er at koge en god omgang bearnaise-essens og fryse den ned i isterningebakker. På den måde kan der hurtigt og nemt trylles en lækker hjemmelavet bearnaise frem en anden dag.

Mange har nok frygten for en skilt bearnaise sauce og helt ærligt, skiller saucen, er der nok ikke meget andet at gøre end at begynde forfra. Følges opskriften slavisk de første par gange, kan du være sikker på et godt resultat. Når opskriften er afprøvet et par gange eller tre, kan du begynde at eksperimentere med smag og tykkelse.

Klik på billedet her for at få opskriften på hjemmelavet bernaise.

Rigtig god fornøjelse med den hjemmelavede franske sauce, som helt sikkert vil vække begejstring. (Link til opskriften her eller ved at trykke på billedet ovenfor)

Hvis du liker min Facebook-side vil du flere gange om ugen modtage inspiration til sunde opskrifter, der tager udgangspunkt i årstidens råvarer. Du kan også følge min min madblog på Instagram eller gå på opdagelse i mit madunivers på www.dethandlermestommad.dk

Du ønskes en rigtig god uge med fastelav og masser af madglæde.

Mette Forman
Madblogger
www.dehandlermestommad.dk

Facebook: www.facebook.com/dethandlermestommad
Pinterest: www.pinterest.com/dethandlermestommad
Instagram: www.instagram.com/dethandlermestommad

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?